Åpnet etterlengtede boliger

AKTØRER: Mange har vært med på å få de 44 nye kommunale boligene på Seterbråten på Bjørndal på plass. På den offisielle åpningen var bl.a. f.v.: Sarah Gaulin (nestleder i BU), Trine Dønhaug (seksjonsleder for boliger i Søndre Nordstrand bydel, bydelsdirektør  Hans Reidar Ness, byrådene  Inga Marte Torkildsen og Geir Lippestad og direktør fro Boligbygg Jon Carlsen.

AKTØRER: Mange har vært med på å få de 44 nye kommunale boligene på Seterbråten på Bjørndal på plass. På den offisielle åpningen var bl.a. f.v.: Sarah Gaulin (nestleder i BU), Trine Dønhaug (seksjonsleder for boliger i Søndre Nordstrand bydel, bydelsdirektør Hans Reidar Ness, byrådene Inga Marte Torkildsen og Geir Lippestad og direktør fro Boligbygg Jon Carlsen.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

I mange år har Bydel Søndre Nordstrand vært på jakt etter løsninger for å kunne gi tilbud om kommunale boliger. Nå er 44 nye boliger klare.

DEL

BJØRNDAL/SETERBRÅTEN: Syv blokker med to- og treromsleiligheter er nå klare i enden av Bjørnåsveien – og nabo til Seterbråten skole. De har kommet på plass gjennom et samarbeid mellom blant annet bydelen, byråd, Husbanken og Boligbygg.

LES OGSÅ: Besøksrekord på Bjørnholt skole

Lang vei

Kommunale boliger har stått på dagsorden for bydelsutvalget i en årrekke.

Noe av behovet ble i sin tid løst ved brakkebebyggelsen i Slimeveien der REMA 1000 nå ligger. En tanke var å flytte disse, og tomten i Bjørnåsveien var aktuell. Men brakkene var i så dårlig forfatning at de ble avskrevet.

Så gikk det lang tid for å få penger til bygging. Tomt hadde man altså, men ikke finansiering.

Da ballen først begynte å rulle, gikk det fort.

Byggestart var i desember i 2014, og nå er alt ferdig. De første beboerne har allerede flyttet inn, like etter den offisielle overtakelsen for snaut to uker siden.

Tilrettelagt

– Med disse boligene har vi tatt et langt steg, sier Trine Dønhaug, seksjonsleder for boliger i Bydel Søndre Nordstrand.

– Men vi har et godt stykke igjen, for behovet er nå på 217 kommuale boliger, sier hun.

De nye husene er laget i god kvalitet, og er tilrettelagt både for enslige og mindre familier.

Leilighetene på bakkeplan er lett tilgjengelige for rullestolbrukere.

Lekeplasser og parkeringsplasser hører også med.

Bydelen skal ha en egen leilighet, og herfra skal det være betjening for beboerne.

LES OGSÅ: Sunniva fra Bjørndal ga OL-fakkelen til ordføreren

Offisiell åpning

Det var stort fremmøte da boligene ble offisielt åpnet fredag 29. januar.

Byrådene Geir Lippestad (næring og eierskap) og Inga Marte Torkildsen (helse og sosiale tjenester) sto for nøkkeloverrekkelse og snorklipping.

Både direktør for Boligbygg, Jon Carlsen, og regiondirektør for Husbanken, Guri Bergo, hadde bare velvalgte ord for prosjektet.

Det var mye anerkjennelse fra alle prominente gjester som ble vist rundt.

LES OGSÅ: Setter inn ekstra busser mellom Bjørndal og Hauketo

Informasjon og dialog

Trine Dønhaug fortalte både om forhistorie, bygging og hvordan og av hvem de 44 leilighetene skal brukes.

– Her blir det et mangfold, men alle beboerne har det til felles at de trenger en form for hjelp til å få seg et godt bomiljø, sa Dønhaug.

Bydelen har også vært bevisst på de nye beboerne og andre på Seterbråten skal få et godt forhold. Det har vært ett beboermøte, og utpå våren skal det være et nytt.

– Ikke minst er det viktig at barna som skal bo her blir godt integrert, men også de voksne har behov for å bli en del av samfunnet på Bjørndal.

Cirka 130 millioner har de syv leilighetshusene kostet, og gjennomføringen har kommet i mål under budsjett og på kortere tid enn planlagt.

Artikkeltags