"Bestiller" Oslo Sør-midler i budsjett for 2018

Bjørndalbesøk: (F.v.) Kokk i bedriften Helt Opplagt, Konstantinos Thanos, sammen med lokalpolitiker Mehmet Kaan, stortingsrepresentant Mudassar Kapur og bystyrepolitiker Ståle Hagen. Pressefoto

Bjørndalbesøk: (F.v.) Kokk i bedriften Helt Opplagt, Konstantinos Thanos, sammen med lokalpolitiker Mehmet Kaan, stortingsrepresentant Mudassar Kapur og bystyrepolitiker Ståle Hagen. Pressefoto

Artikkelen er over 3 år gammel

Oslo Sør-satsningen går ut i 2017, og det har lenge vært diskusjon om satsingens fremtid.

DEL

BJØRNDAL: – Høyres representanter vil jobbe lokalt og sentralt for at områdesatsingen skal fornyes og videreføres, og Høyre har dette også i sitt program, sier bystyrepolitiker Ståle Hagen (H) fra Søndre Nordstrand.

I den sammenheng besøkte han nylig, sammen med partifellene stortingsrepresentant Mudassar Kapur fra Ekeberg og lokalpolitiker Mehmet Kaan Inan, den lokale bedriften Helt Opplagt AS på Bjørndal.

De mener lokale arbeidsplasser er noe av det Oslo Sør-midlene bør rettes mot.

LES OGSÅ: Senterplaner på Holmlia skyter fart

Lokale arbeidsplasser

Søndre Nordstrand er blant bydelene hvor flest pendler ut av bydelen på jobb. Selv om det er flere ledige tomter, har bydelen få arbeidsplasser, opplyser Hagen.

– Vi trenger flere arbeidsplasser i bydelen, og med en Oslo Sør-satsing som spesielt retter seg mot sysselsetting og aktivitet, vil dette være viktig for bydelen, sier Mehmet Kaan Inan. Han er opptatt av at områdesatsingen er viktig for ungdom som vokser opp i bydelen.

– Det er viktig at unge i bydelen opplever at fremtiden deres er trygg. Da gjelder det å ha gode oppvekstvilkår, gode utdanningsmuligheter og en fremtidig jobb, sier Inan.

Politikerne mener at bydelens høye ledighet må i fokus.

– Det er viktig at satsingen spesielt retter seg mot sysselsetting i lokalmiljøet og at lokalt næringsliv er konkurransedyktige, sier Hagen.

Gründer og eier av Helt Opplagt Ole Anders Aagaard tilføyer:

– Det er viktig at politikerne bestemmer seg for å satse og etterfølger det. I tillegg bør man forenkle regelverket, spesielt innen byggesaksbehandling, slik at det blir enklere å etablere nye bedrifter.

LES OGSÅ: Fortviler over manglende busstilbud

- En bestilling til regjeringen

Høyres landsmøte vedtok i helgen å «videreføre områdesatsingene for å bedre levekårene i områder med omfattende levekårsutfordringer».

– Dette en klar bestilling til regjeringen om at dette må inn i statsbudsjettet til neste år, sier Mudassar Kapur og legger til:

– Den nye Oslo Sør-satsningen må skapes i dialog med lokalpolitikere, bydelens innbyggere og lokale aktører som skoler og bedrifter.

LES OGSÅ: Vil forhindre at ungdom dropper ut av skolen

BU-leder: – Positivt

Leder for Søndre Nordstrand bydelsutvalg (BU) Shahbaz Tariq (Ap) er positiv til at Høyre vil gå inn for en videreføring av Oslo Sør-midlene.

– Vi i Arbeiderpartiet og BU har mast veldig om en forlengelse av Oslo Sør-midlene, så dette er veldig bra. Det er viktig i forhold til det forebyggende arbeidet og satsing på ungdom, sier Tariq.

Han understreker likevel at han mener bydelen blir neglisjert i forhold til områdesatsing.

– En områdesatsing av typen de har i Groruddalen har vi ikke i Søndre Nordstrand. Det trenger vi og vi forventer nå at regjeringen vil følge opp med det, sier BU-lederen.

PS. Det er kun den statlige delen av Oslo Sør-satsingen (forebyggende helse/gratis kjernetid med mer) som avsluttes i 2017. Den kommunale delen som startet i 2017 videreføres til og med 2018.

Les flere saker fra Bydel Søndre Nordstrand på noblad.no

Artikkeltags