Gå til sidens hovedinnhold

10 millioner kroner mer til Oslo sør i budsjettavtalen

Artikkelen er over 4 år gammel

Regjeringspartiene var denne uken ferdig med budsjettforhandlingene. For folk i Søndre Nordstrand betyr det ti millioner mer til områdeløft.

SØNDRE NORDSTRAND: I regjeringens budjettforslag var det satt av fire millioner kroner til områdeløft i Søndre Nordstrand. I tillegg kommer 30 millioner kroner over Justisdepartmentets budsjett som er øremerket politiet for å styrke deres innsats i området.

Det var knyttet stor spenning til hva regjeringen ville legge på bordet til områdesatsingen, da det før valget var storutrykning av statsråder til bydelen med løfter om en kommende satsing.

Byårdet la 30 millioner kroner i potten til det som skal bli et kommunalt-statlig spleiselag. Skuffelsen i lokalmiljøet var derfor stor over de fire millionene staten ville legge i potten for neste år.

Øker med 10 millioner

Denne uken var regjeringspartiene ferdig med budsjettforhandlingene, og nå ser det lysere ut for Søndre Nordstrand. KrF og Venstre fikk gjennomslag for å øke potten til Oslo sør-satsingen. Det ble enighet om å gå for KrFs forslag om totalt 14 millioner kroner, ti millioner mer enn det opprinnelige forslaget.

- Områdeløftet på Søndre Nordstrand har vært en viktig prioritering for KrF lenge, og nå følger vi opp lovnadene vi gav i valgkampen med å få gjennom forslaget vårt på totalt 14 millioner i statsbudsjettet til en videreføring av satsingen, sier Erik Lunde, gruppeleder for KrF i Oslo bystyre.

Forventer mer i 2019

- Vi var veldig skuffet over at regjeringen ikke matchet Oslo kommunes 30 millioner bevilgning til Områdeløft i Søndre Nordstrand. Oslo kommune er allerede godt igang med planleggingen for 2018, og det vil settes igang akutte tiltak allerede på våren, derfor er det gledelig at Krf og Venstre pushet på for å øke statens bidrag fra 4 til 14 millioner, sier Vegard Waske, lokalpatriot og en av ildsjelene bak folkeaksjonen for områdeløft i Søndre Nordstrand. Han legger til:

- Fra 2019 forventer vi at staten går inn på lik linje som kommunen.

Bydel Søndre Nordstrand har i samarbeid med byrådsavdeling for byutvikling innstilt på at områdene Bjørnerud og Holmlia syd skal være de områdene i bydelen som prioriteres først. Forslaget behandles i bydelsutvalget den 14. desember.

Ønsker mer i revidert budsjett

Erik Lunde understreker at det er viktig å ta vare på engasjementet som er i og for Søndre Nordstrand:

- Regjeringen skuffet stort med kun å foreslå 4 millioner til Oslo-sør satsingen. KrF måtte tvinge regjeringen til å videreføre satsingen, derfor vil vi følge nøye med på utviklingen. ​Jeg mener man bør gi mer penger i revidert budsjett når det er tydeligere definert hva som skal være med i satsingen. Staten bør matche Oslo kommunes bevilgning på 30 millioner.