Gå til sidens hovedinnhold

Overrasket over statens Oslo Sør-satsing

Artikkelen er over 4 år gammel

- Jeg har stor forståelse for at folk er skuffet, sier byråd Hanna Marcussen om statens områdesatsing i Oslo sør neste år.

OSLO SØR: Oslo kommune er utålmodige på å komme i gang med en ny satsing i Oslo sør, forteller byutviklingsbyråd Hanna E. Marcussen:

- Vi har høsten 2017, i samarbeid med bydelen, satt i gang et arbeid med grundig kunnskapsinnhenting som skal legge grunnlaget for utvelgelse av satsingsområder. Dette innbefatter innhenting av statistikk og stedsanalyse som grunnlag for utarbeidelse av et handlingsprogram for nærmiljøet, sier byråden og legger til at det er overraskende at beløpet fra staten er så lite.

LES OGSÅ: 30 + 4 millioner statlige kroner til Oslo sør

Håper på mer i 2019

- Regjeringen skapte selv store forventninger i valgkampen. Jeg har stor forståelse for at folk er skuffet. Selv har vi satt av 30 millioner til en oppstart i 2018. Satsingen trenger ressurser, slik at vi raskt kan komme i gang med nye tiltak. Starten blir nå mindre omfattende enn hva den kunne ha blitt. Så får vi håpe at staten har til hensikt å matche kommunen i 2019, sier Marcussen.

DEBATT:

Områdeløft for en hundrelapp?

Brutte løfter fra Høyre

- Et godt fysisk miljø er viktig

Byråden understreker at i Oslo sør-satsingen skal konkrete tiltak utvikles i samsvar med lokale behov.

- Det har vært meget vellykket i Groruddalssatsingen. Der har vi for eksempel opprustet nærmiljøene med nye parker og turveier som binder boligområdene sammen, noe som var etterlyst lokalt. Erfaringer viser at investeringer i et godt fysisk nærmiljø er viktig for å sikre gode møteplasser, trygghet og kvaliteter som løfter et område på sikt, uavhengig av inn- og utflytting.

LES OGSÅ:

Sammen om Oslo sør

Folkeopprør for å løfte Søndre Nordstrand

Forebygge, ikke bare reparere

Selv om staten setter inn 30 millioner kroner til politiet i Oslo sør, mener byråden at dette ikke er nok.

- Politikken for utsatte områder skal ikke bare være reparerende. Den skal også være forebyggende ved at vi sørger for at det blant annet utvikles god infrastruktur, gode tjenester, attraktive grøntområder og byrom i og omkring fremtidige utbyggingsområder, avslutter Hanna Marcussen.

LES OGSÅ: Erna besøkte Mortensrud på valgkampens siste dag