Boligprisene i Søndre Nordstrand øker mest

HOT: Det er ingen tvil om at det fortsatt koker i boligmarkedet. Ikke minst i Søndre Nordstrand har prisene skutt i være. Bildet er tatt på Mortensrud. Foto: Nina Schyberg Olsen

HOT: Det er ingen tvil om at det fortsatt koker i boligmarkedet. Ikke minst i Søndre Nordstrand har prisene skutt i være. Bildet er tatt på Mortensrud. Foto: Nina Schyberg Olsen

Artikkelen er over 3 år gammel

Boligeksperter spår i mediene at markedet er i ferd med å flate ut. Men lokale meglere selger fortsatt så det suser.

DEL

OSLO: Og den siste måneden er det i Bydel Søndre Nordstrand prisene øker mest i byen, selv om det fortsatt er her du får mest bolig for pengene i Oslo.

Boligprisene i Søndre Nordstrand hadde en økning på 1,8 prosent i mars måned, som var høyest av bydelene i Oslo, og høyere enn landet generelt som hadde en øking på 0,7 prosent.

Dette ifølge statistikken til Eiendom Norge i samarbeid med Finn og Eiendomsverdi AS.

En som ikke er overrasket over dette er supermegler Soliman Sarwar, daglig leder i Privatmegleren Panorama. Han er selv vokst opp på Holmlia.

- Dette sa jeg allerede for ti år siden. Søndre Nordstrand kommer til å komme etter, sier megleren og legger til at det kun er et dårlig rykte som har holdt prisene såpass lave så lenge.

LES OGSÅ: 120 nye boliger skal bygges på Rosenholm

Masse fine kvaliteter

- På Holmlia og i store deler av Søndre Nordstrand har du mange nye, store boliger. Du har fjordutsikt, gangavstand til Hvervenbukta, til togstasjonen. Du har masse fine kvaliteter her, sier Sarwar. Han legger til at han akkurat solgte en leilighet på 100 kvadratmeter på Holmlia til fire millioner kroner.

- Er det nye senteret som skal bygges på Holmlia med på å trekke prisene opp?

- Et nytt senter gir jo et løft for området. Men jeg tror det er én hovedforklaring: det har blitt for dyrt i Østensjø og Nordstrand bydeler, så folk trekker utover, sier Sarwar.

- Men der er klart; når mange nok ser til Søndre Nordstrand blir det fort dyrt her også, sier megleren.

Han legger til at enkelte områder i bydelen som Hallagerbakken og adresser som Gamlelinja og Tiriltunga på Toppåsen allerede begynner å få et svært høyt prisnivå.

LES OGSÅ:

Dette selges boliger for i Oslo

Her skal det bygges rekkehus

Mye hus for pengene

Megleren understreker at man likevel fortsatt får betraktelig mer hus for pengene i Søndre Nordstrand enn i nabobydelene.

- Selv om du nå fort må ut med åtte millioner kroner for et hus på Dal/Brenna så dreier det seg om store hus på kanskje 300 kvm. Det er fortsatt halvparten av hva du må ut med for et hus av den størrelsen på Nordstrand, sier han.

- Merker dere ikke at boligmarkedet flater ut slik det skrives om?

- Vi har solgt mer i år enn på samme tid i fjor, og fjoråret var et rekordår. Men det vi merker er at tilbudet ser ut til å stige, det tar litt lenger tid å selge og dermed hoper det seg opp på Finn, sier megleren.

Men fortsatt er markedet svært bra for den som skal selge, forteller megleren som har solgt i bydelene Nordstrand, Østensjø og Søndre Nordstrand i en årrekke.

LES OGSÅ: Dette ble solgt for 12 millioner!

Færre på visning

- Vi ser at det er litt færre folk på visning, men de som er der er mer interessert, sier Sarwar. Megleren mener det har en sammenheng med at bransjen har fått bedre kontroll på dette med lokkepriser.

- Når prisantydningen blir satt høyere så vil færre komme på visning, men flere av de som kommer er aktuelle kjøpere, sier Sarwar.

Han tror ikke 2017 blir noe rekordår i forhold til prisøkning.

- Men jeg er sikker på at det fortsatt blir et år med høye boligpriser og prisøkning, ikke minst i områder som Søndre Nordstrand, sier Soliman Sarwar.

Les flere boligsaker på noblad.no

Artikkeltags