Snart er disse historie

FORSVINNER: Fra mandag blir de siste ruteheftene samlet inn og nye kommer ikke til å bli trykket. Foto: Kristin Trosvik

FORSVINNER: Fra mandag blir de siste ruteheftene samlet inn og nye kommer ikke til å bli trykket. Foto: Kristin Trosvik

Artikkelen er over 4 år gammel

De gode gamle ruteheftene har gått av moten. Fra 13. juni er de historie.

DEL

OSLO: Fra 13. juni vil det ikke lenger være mulig å få tak i de trykte ruteheftene. Men Ruter forsikrer sine kunder om at du fortsatt lett skal finne rutetidene.

- Ruteheftene har vært en trofast informasjonskilde i mange år, men nå er tiden moden for å la andre kanaler overta, sier Øystein Dahl Johansen i Ruter.

LES OGSÅ: Nå skal du slippe å snike på trikken!

Printvennlige tabeller på nett

Rutetabellene inne på ruter.no får samtidig med ruteheftenes bortgang, en ansiktsløftning med nytt utseende, større skrift og et format tilpasset A4-utskrift. Dermed kan de lett skrives ut for dem som ønsker det.

- Fordelen med ruteinformasjon på ruter.no og RuteReise-appen er at informasjonen alltid er oppdatert med de siste endringene, understreker Dahl-Johansen.

De aller fleste bruker ruter.no eller RuterReise-appen når de skal planlegge turen sin i dag.

- Vi er samtidig veldig opptatt av at alle fortsatt skal ha mulighet til å skaffe informasjon om når bussen, trikken, båten eller T-banen går. Derfor tilbyr vi flere ulike måter å skaffe ruteinformasjon på, slik at kundene kan velge den løsningen som passer dem best, sier Johansen.

De som ikke ønsker å bruke de digitale kanalene, og ikke har mulighet til å skrive ut selv, kan henvende seg til Ruters kundesentre og få hjelp til å skrive ut rutetabeller der. Det er også mulig å bestille utskrift av rutetabeller som tilsendes i posten ved å henvende seg på telefon 177.

LES OGSÅ: 50-årsfest for T-banen på Bergkrystallen

Brukes bare en gang før de kastes

Ruter trykket i 2015 1,2 millioner rutehefter i 39 ulike utgaver. Til dette gikk det med cirka 110 tonn papir.

De siste utgavene av ruteheftene  i Oslo og Akershus ble trykket til ruteendringen 3. april i år.

- Mange rutehefter brukes bare en gang før de går i søpla, enten på bussen eller på bussholdeplassen. Ruteheftene blir også raskt utdaterte og har vært ressurskrevende å trykke og distribuere. Nå får kundene alltid oppdatert ruteinformasjon, samtidig som de sparer miljøet, sier Johansen.

LES OGSÅ: Håp for direkte 71E-buss etter bystyrevedtak

Skal samles inn

Ruteheftene vil være tilgjengelig i transportmidlene til 13. juni. Etter dette vil de bli samlet inn og restopplaget deles ut ved henvendelse til kundesentrene eller på telefon 177, til det er tomt.

De nye og mer leservennlig versjonene av Rutetabellene blir tilgjengelig på ruter.no så snart de er klare. Alle tabellene, bortsett fra T-banen, vil være klare i nye versjoner før 13. juni.

LES OGSÅ: Endelig var T-banen på skinner igjen

Artikkeltags