Gå til sidens hovedinnhold

Tenåringer råkjørte på E6

Artikkelen er over 6 år gammel

To unge sjåfører mistet lappen etter å ha rundet både 125 og 132 km/t på E6. Fire øst-europeere ble kjørt i arresten etter å ha løyet om hjertetrøbbel for å unnskylde sin råkjøring.

MANGLERUD POLITIDISTRIKT: Det har vært mange dårlige sjåfører på de lokale veiene den siste uka. Her er politiloggen fra torsdag 14. mai til onsdag 20. mai:

LES OGSÅ: Porsche-tyver, fulle sjømenn og villmannskjøring

Siste runder for russen

RYEN: Esso på Ryen synes nok det er greit at russetiden nå er over, for i løpet av de siste par ukene har dette været et mye brukt sted for de rødkledde, og det har blitt mye støy og forsøpling. Siste runder politiet hadde der var natt til torsdag 14. mai, fem busser fra Follo ble bortvist. Også natt til lørdag var det russebråk på stasjonen.

Hurtigkjøring på E6

ABILDSØ: Natt til torsdag stoppet politiet to biler på vei innover E6. De lå langt over lovlig 80-grense. Den første var en 18 år gammel gutt som ble målt til 132 km/t. Noen timer senere ble en ung jente tatt for å kjøre i 125 km/t. Begge ble stoppet på Abildsø. Nå er de uten førerkort.

Hadde sovet dårlig

RYEN: Fredag morgen 15. mai kom det flere meldinger om at en bil innover E6 fra Follo kjørte svært uryddig.. Bilen ble stoppet poå Ryen. Det ble foretatt promillekontroll. Den var OK. Det var heller ikke noe annet galt med den 51 år gamle mannen, men han opplyste at han muligens hadde sovet litt dårlig, og derfor var noe ukonsentrert. Ingen reaksjoner fra politiet.

LES OGSÅ: Henlegger saken mot kobbertyver

Blokkerte veien

KASTELLET: Fredag formiddag fikk politiet melding om at en bil blokkerte Kastellveien. Da de kom til stedet, forklarte fører at bilen hadde sklidd og kom ut av kontroll. Det ble ordnet på stedet. Sjåføren fikk ordre om å bytte ett av dekkene. Det var nemlig med pigger.

Tok mattyver

LJAN: Fredag kveld ble det meldt om mulig innbrudd i Joker-butikken i Herregårdsveien på Ljan. En utenlandsk bil med 4-5 personer var sett dra fra stedet. Politiet stoppet bilen like ved. Da ble det klart at det ikke hadde vært noe innbrudd, men at øst-europeerne hadde vært i en container for å finne mat.

LES OGSÅ: Mistenker at brannen var påsatt

Kranglet om mat

RYEN: Betjeningen på Esso Ryen ba natt til lørdag 16. mai om politihjelp for å få ut en full og vanskelig mann. Han hadde vært verbalt lite trivelig å ha i lokalet. Det viste seg at mannen ikke var fornøyd med maten han hadde kjøpt der.

Råkjørere løy om sykdom

RYEN: Politiet stoppet lørdag ettermiddag en bil i Enebakkveien ved Ryen. Rask kjøring var bakgrunnen. Øst-europeerne i den – fire stykker – forklarte at de hadde en person i bilen med hjertetrøbbel. Dette viste seg bare å være tull. Alle ble kjørt sentralarresten på grunnlag av utlendingsloven. To hadde også blitt utvist av landet tidligere.

Skader på kjellerbod

OPPSAL: På kvelden søndag 17. mai fikk politiet melding om skadeverk på kjellerboder i Vetlandsveien på Oppsal. Dette hadde skjedd i løpet av kvelden. Det er uklart om noe var blitt borte.

To meldinger om innbrudd

HØYENHALL/RYEN: Ved overgangen fra 17. til 18. mai fikk politiet to meldinger om innbrudd. Det første var i Steinborgveien på Høyenhall hvor huseier overrasket to unge gutter krype ut av et vindu da han kom hjem.

Det ble satt i gang søk, men dette var negativt. Kort etter oppdaget en boligeier i Solfjellshøgda at to personer var inne hos han. De forsvant uten å ha fått med seg noe.

Politiet arbeider ut fra at det er snakk om de samme personene som har vært begge stedene. Beskrivelsene stemmer overens.

LES OGSÅ: Frykter fartsfantomene på to hjul

Brukte nevene

KARLSRUD: På morgenen mandag 18. mai fikk politiet melding om slagsmål utenfor Mix-kiosken på Karlsrud. To personer (22 og 43 år) i familie med hverandre hadde et oppgjør på nevene løs. De roet seg etter hvert, og var ikke interessert i at politiet kom inn i saken.

Hadde ikke promille

E18: En bilfører på vei innover Mosseveien fra Fiskevollen meldte nylig om at en trailer kjørte svært uryddig. Den ble stoppet ved Bygdøylokket. Det ble gjort en promilletest, men den var negativ. Forholdet endte dermed med at politiet fortalte sjåføren litt om hvordan han skulle kjøre.

Bare små skader

RYEN: To biler smalt mandag ved 18-tiden i hverandre i Vårveien ved Ryen. Det ble bare små materielle skader, og partene ordnet opp ved å skrive skademelding.

Anmeldt for hasj-bruk

BØLER: Natt til tirsdag kom politiet over to personer i Bølerlia. De var tydelig påvirket, og erkjente at de hadde røykt hasj. De to på 22 og 23 år har nå en anmeldelse på seg.

LES OGSÅ: Politiet vil følge opp råsyklingen

Tok bilen

EKEBERG: Klokken 06.30 fikk politiet melding om ran på P-plassen langs Kongsveien ved Utsikten. To personer hadde tatt bilen fra en 21-åring. Ingen fysiske skader. Bilen ble senere funnet i Enebakk.

Uenige om kjøring

BOGERUD: Politiet ble tirsdag formiddag tilkalt til området ved Bogerud legesenter. To biler hadde vært borti hverandre, og partene var uenig om hendelsesforløpet . Det endte med at de fylte ut skademeldingsskjema. Begge bilene var kjørbare etter sammenstøtet.

Brant i plast

GODLIA: Tirsdag kveld kom det brannmelding fra Mekanikerveien på Godlia. Politi og brannvesen kom til stedet, men kunne ikke se noe. Etter hvert kom de imidlertid frem til en leilighet. Denne var under oppussing, og det hadde tatt fyr i noe plast.

Tre over veien

LJAN/HAUKETO: Natt til onsdag meldte en bilfører at et tre hadde veltet over Ljabruveien mellom Hauketo og Ljan. Brannvesenet fikk ryddet veien.