Gå til sidens hovedinnhold

30 + 4 millioner statlige kroner til Oslo sør

Artikkelen er over 4 år gammel

Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD) setter av 4 millioner i 2018 til et spleiselag med kommunen om områdesatsing i Oslo sør.

OSLO SØR: Før stortingsvalget var det storutrykning av politikere til Søndre Nordstrand som lovet en områdesatsing i Oslo Sør.

Områdesatsingen skal være et statlig-kommunalt samarbeid. Byrådet foreslår i sitt budsjett for 2018 å sette av 30 millioner kroner.

Regjeringen ville før valget ikke komme med en konkret sum, og det har derfor vært knyttet stor spenning til fremleggelsen av statsbudsjettet. I dag ble det lagt frem.

Regjeringen foreslår nå å sette av tilsammen 34 millioner kroner til Oslo sør, men 30 millioner av disse kronene er øremerket politiet for å styrke deres innsats i området. Disse pengene ligger under Justisdepartementets budsjett.

Dermed er det 4 millioner igjen fra staten for å komme i gang med andre tiltak for å styrke området Oslo sør.

LES OGSÅ: Sammen om Oslo Sør

Forebygging, integrering og arbeid

I en pressemelding fra regjeringen heter det at potten på 30 millioner kroner "skal bidra til å forebygge kriminalitet, med særlig vekt på oppfølging av unge i risikosonen og forhindre rekruttering til miljøer som begår kriminalitet. Innsatsen skal bidra til mindre kriminalitet, bedre integrering og trygge bomiljøer"

– Vi ser fram til å starte samarbeidet om en fornyet og forlenget områdesatsing i Oslo sør. Vi ønsker å legge vekt på forebyggende tiltak, tidlig innsats i barnehage og skole, arbeid og mer samarbeid med sosiale entreprenører, sier kommunalminister Jan Tore Sanner i pressemeldingen.

LES OGSÅ:

Møtte bekymrede Holmlia-beboere

Dobling i volds- og trusselsaker

Vil gi ekstramidler til skoler som sliter

Skuffelse blant aksjonister

Folkeaksjonen for områdeløft i Søndre Nordstrand er skuffet over regjeringens budsjettforslag, som de mener reellt sett er en en nedbygging av Oslo Sør-satsingen for 2018.

"Det er med stor skuffelse arbeidsgruppen til Folkeaksjonen for områdeløft i Søndre Nordstrand har mottatt beskjed om at Regjeringen i sitt statsbudsjett ikke har kommet med den satsingen statsråd Sanner og statsråd Hauglie lovet da de besøkte Søndre Nordstrand i september", skriver aksjonsgruppen i et debattinnlegg.

Les hele debattinnlegget på noblad.no: Brutte løfter fra Høyre

Les også debattinnlegget: Områdeløft for en hundrelapp?

Også Melita Ringvold i Mortensrud Manifest uttrykker stor skuffelse og kaller satsingen et velgersvik:

- Jeg har sjelden opplevd et større velgersvik. Vi hadde hele gjengen her under valgkampen, til og med Listhaug var på Mortensrud. De løy oss rett opp i ansiktet da de sa de skulle satse på Oslo Sør. 4 millioner er et hån. Folkeaksjonen for områdeløft har i dag sendt ut sin kommentar. Som engasjert for Mortensrudsamfunnet blir jeg fortvilt - ungdommen her kan ikke vente til vi får ny regjering om fire år. De trenger hjelp og tilbud nå! Og det holder ikke med store horder politi alene. Jeg håper virkelig opposisjonen på Stortinget ikke lar dette gå gjennom, skriver hun i et innlegg på Facebook etter at budsjettforslaget ble lagt frem.

- Det vil komme mer penger

Lokalpolitiker i Søndre Nordstrand, Mehmet Inan (H), sier han kan forstå at noen er skuffet, men understreker at Regjeringen på ingen måte har glemt Oslo sør.

- Vi forstår bekymringen, men de 4 millionene er oppstartsmidler til Oslo sør-satsingen. Når avtalen mellom stat og kommune er underskrevet, vil det komme midler til de ulike satsingene. Det er innkalt til møte mellom stat og kommune, sier Inan og legger til:

- Regjeringen gir 30 millioner til politiet i Oslo sør, for å forebygge, følge opp og undersøke saker. Vi må hindre at folk faller utenfor og hjelpe de ungdommene som allerede har falt ut.

Mehmet Inan legger til at Regjeringen også har gitt 544 millioner kroner mer til Oslo enn hva byrådet budsjetterte med.

- Oslo får også betydelige midler til tidlig innsats. Disse midlene kan byrådet prioritere å bruke på Oslo sør, sier lokalpolitikeren.

FLERE SAKER PÅ NOBLAD.NO:

Politiet har laget "verstingliste" over skoleelever

Bjørnholt vgs. innfører adgangskontroll

Politiet skal være mer ute

Ekstra politiressurser satt inn i Oslo sør

Navnebytte på Manglerud, nedleggelse på Holmlia