Kari Aukrust er død, 97 år gammel

Her er Kari Aukrust sammen med Solan Gundersen da de avduket et frimerke sammen med Posten Norge på Theatercafeen i 2013.

Her er Kari Aukrust sammen med Solan Gundersen da de avduket et frimerke sammen med Posten Norge på Theatercafeen i 2013. Foto:

Av

Kari Aukrust, Kjell Aukrusts kone og kunstneriske støttespiller, er død, 97 år gammel.

DEL

Kari Aukrust ble født i 1922 og sovnet fredfylt inn på Midtåsen-hjemmet i Oslo søndag, opplyser familien til NTB.

Hun traff tegneren og forfatteren Kjell Aukrust på Tronsvangen i Alvdal i 1939. De giftet seg i 1947 og levde sammen til han døde på julaften i 2002. I yngre år var Kari sekretariatsleder i Televerket, men i mesteparten av sitt voksne liv var hun hjemmeværende.

– Kari var en uvurderlig støtte og hjelper for Kjell i hans liv og i utviklingen av hans kunstneriske skaperverk, sier nevøen Lars Espen Aukrust til NTB.

Han er sønn av «bror min», Kjells berømte bror Odd Aukrust, og styreleder i Aukruststiftelsen, som ekteparet Kari og Kjell opprettet sammen i 1996.

Lars Espen Aukrust beskriver Kari som utrolig kvalitetsbevisst.

– Et godt eksempel var da Kjell skulle beskrive sin bror, «bror min». Kjell ventet på Kari ved inngangsdøren når hun kom hjem fra kontoret. Før hun fikk av seg frakken, leste han opp sider med tekst. Kari hørte på og forlangte nedkorting. Dette gjentok seg hele uken. Til slutt sto det bare igjen en setning:

«Bror min leste bøker frivillig.»

Artikkeltags