Norsk politi har sendt etterforskere til utlandet for å avhøre en av de siktede for drapet på en 54 år gammel mann på Hellerud juni i år.

LES OGSÅ: To menn pågrepet for Hellerud-drapet

Begjæres utlevert

– Vi har sendt etterforskere til et av landene og har planer om å sende etterforskere til et ytterligere land. Målet er å gjennomføre avhør av siktede og eventuelle vitner, samt gjøre kriminaltekniske undersøkelser, sa politiadvokat Sturla Henriksbø til NTB tirsdag 27. juni.

Han opplyser om at prosessen med å begjære de to siktede i saken utlevert til Norge er i gang.

Mandag opplyste norsk politi at to menn er pågrepet i utlandet og siktet for drap eller medvirkning til drap på en 54 år gammel mann på Hellerud i Oslo 15. juni i år. Mennene ble pågrepet i to ulike land.

– De er begge utenlandske borgere, og har ikke noen formell eller langvarig tilknytning til Norge, sier Henriksbø.

LES OGSÅ: Har funnet drapsofferets bil

Ikke tilfeldig offer

Hva slags tilknytning de to har til offeret vil ikke politiet si noe om på nåværende tidspunkt, men politiadvokaten sier 54-åringen ikke fremstår som noe tilfeldig offer. Den drepte 54-åringen har bakgrunn fra Tyrkia, men er norsk statsborger.

– Dette er noe av det vi ønsker å snakke med de siktede om. Vi vil parallelt fortsette arbeidet med vitneavhør og tekniske og taktiske undersøkelser i Norge. Vi har satt mye ressurser på saken, sier Henriksbø.

LES OGSÅ:

Drapsalarm på Hellerud

Leter etter bilen til drapsofferet