Kvinne knivstukket og drept på Manglerud

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Kvinnen ble funnet i Beiteveien på Manglerud onsdag morgen, og hun ble erklært død av helsepersonell på stedet, opplyser Oslo politidistrikt.

DEL

MANGLERUD: Knivstikkingen skjedde onsdag morgen. Politiet fikk melding om hendelsen klokken 07.38.

Da politiet kom til stedet var kvinnen livløs, ifølge NRK. Hun ble noe senere erklært død av helsepersonell på stedet.

Ifølge politiet er det snakk om en norsk kvinne.

To drap

Klokka 08.21 fikk politiet melding om enda en knivstikking. En mann ble funnet i Breigata på Grønland, og han ble senere erklært død på sykehus. Ifølge politiet er mannen norsk, og av utenlandsk opprinnelse.

Under politiets pressekonferanse onsdag midt på dag kom det frem at politiet pågrep en antatt gjerningsperson, en mann i 50-årene, på en adresse i Oslo klokken 12.05. Politiet er kjent med vedkommende fra før.

– Vi knytter èn person til begge hendelsene. Vi kan ennå ikke si så mye om hvem ofrene er. Vi driver med identifikasjon og varsling av pårørende nå. Men vi kan si at det er to voksne personer. Vi kan foreløpig ikke si noe om de to har en relasjon, men ut fra opplysningene vi har nå ser det ut som den antatte gjerningspersonen har en relasjon til begge ofrene, sier Grete Lien Metlid,  leder for seksjon for volds- og seksualforbrytelser.

Store politistyrker ble dirigert til Manglerud og området som ligger like nord for Manglerud senter. Det ble også satt ut politiposter for å fange opp en eventuell fluktbil.

Omkringliggende politidistrikter er varslet, og det er oppgitt et signalement på en bil.

Bilen er funnet, sa politiet på pressekonferansen klokken 12.19.

Ringer på dørene i nabolaget

Politiet jobber videre på begge åstedene, og kan foreløpig ikke si noe om eventuelle beslag og bevisinnsamling.

Politiet har kalt ut alt tilgjengelig personell, og det er voldsavsnittet som etterforsker sakene.

Oslo-politiet ber fortsatt folk som har sett noe eller har opplysninger om drapssakene om å ta kontakt på telefon 22 66 96 00. Drapene skjedde utendørs, og ifølge politiet er det mange vitner. Avhør av vitner pågår, og politiet vil fortsette med dette arbeidet utover dagen og kvelden.

– Vi starter rundspørring ved åstedene for samle informasjon om drapene. Vi kommer til å ringe på hos beboerne i områdene, skrev politiet på Twitter i halv tolv-tiden onsdag.

Les flere saker fra noblad.no

Artikkeltags