Gå til sidens hovedinnhold

Dhaim er hjemme i god behold!

Artikkelen er over 5 år gammel

Hunden Dhaim, som forsvant fra Oppsal terrasse torsdag morgen, ble lykkelig gjenforent med sin eier i går kveld.

ØSTENSJØ: - Nå ligger vi her på sofaen ved siden av hverandre og slapper av, vi har ingen planer i dag for å si det sånn, sier den lykkelige og lettede hundeeier, Knut Alstad.

Etter nesten fem døgn på loffen i Bydel Østensjø fikk Alstad en oppringning i går, mandag 4. juni klokken 18.15. Dhaim var blitt observert på gangstien mellom Haraløkka og Østmarkssetra.

LES OGSÅ: Nytt "lama-drama" på Klemetsrud

Forsvant 30. juni

Det var torsdag morgen Dhaim, en fire år gammel tispe av rasen Pumi, løp ut døra. Hun var på byferie på Oppsal da hendelsen skjedde, hun bor til vanlig på Ski.

Dhaim ble etterlyst på Facebook-siden "Med hjerte for hunder på rømmen" der saken vekket stort engasjement. Flere meldte å ha sett henne, ved Østensjøvannet, Rustadsaga og Skraperudtjern.

Da Knut Alstad fikk telefon fra nok et vitne i går kveld som hadde sett hunden like ved Haraløkka, befant han seg ved Plantasjen på Skullerud. Han lette etter Dhaim med en annen Pumi-eier.

- Vi skyndte oss til bilen og kjørte til Haraløkka. Der gikk vi inn gangstien bak idrettshuset. Vi så henne cirka 35 meter fra veien, forteller Altstad og legger til at hun var ganske redd og sky så det tok litt tid før hun turte å komme.

LES OGSÅ: Trist skjebne for beveren

Hviler ut

Dhaim har klart seg seg bra ute i marka i nesten fem døgn.

- Men hun er tynn og sliten. Det jeg var mest redd for var trafikk, men hun har holdt seg unna den også, sier Alstad som nå kan legge de siste tunge døgnene bak seg.

Og Dhaim har inntatt sofaen for en lang og velfortjent hvil.

- Det var en lykkelig gjenforening, vi er veldig glade nå, sier Alstad som også vil rette en stor takk til alle i gruppa "Med hjerte for hunder på rømmen".

- De har stått på døgnet rundt for å finne Dhaim, sier Alstad.

Les flere dyrehistorier på noblad.no her