Miro måtte fjerne ett øye etter han ble angrepet

MEDISINER: Da Miro kom hjem fra dyrehospitalet første gangen fikk matmor Heidi Bjerkan Nagy med seg øyedroper som skulle gis annenhver time.

MEDISINER: Da Miro kom hjem fra dyrehospitalet første gangen fikk matmor Heidi Bjerkan Nagy med seg øyedroper som skulle gis annenhver time. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Shih tzuen ble overfalt og angrepet av en annen hund på Ekeberg. Matmor Heidi Bjerkan Nagy har anmeldt saken etter at eieren skal ha stukket av.

DEL

EKEBERG: I begynnelsen av juli dro Heidi Bjerkan Nagy og 11 måneder gamle Miro til hundeparken på Ekeberg med den 11 månede gamle shih tzuen Miro.

Les også: Matilde og hesten Batman er kjendiser

Angrep Miro

Miro lekte med en annen hund da to andre menn kom gående med hver sin hund som liknet typen Stafforshire terrier. Nagy forteller at Miro begynte å bjeffe mot den ene av hundene. Da gikk den rett i angrep på Miro.

– Det var et vannvittig angrep. Alt skjedde så fort og hundene var veldig store. Miro lå på ryggen og hylte, mens jeg ropte at eieren måtte fjerne hunden sin. Det var hjerteskjærende hyl, og jeg skjønte at dette ikke kan være bra.

Da eieren fikk fjernet hunden sin satte Nagy seg ved Miro, som skalv og pep.

– Der og da ble øyet til Miro fylt med blod. Da jeg snudde meg for å henvende meg til mannen var han borte, og jeg så bare en bil kjøre av gårde, sier Nagy.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Måtte fjerne øyet

Miro var i dårlig form, så Nagy kjørte til nærmeste veterinær. Der ble han tatt i mot med en gang og sendt videre til dyrehospital.

– Øyet ble mer og mer hovent. Legene var redd øyet skulle dette ut, så de måtte sy igjen øyelokket.

I fire dager var Miro på dyrehospitalet i første omgang og mens familien dro på ferie som allerede var bestilt ble matmor Heidi hjemme for å passe på Miro. Noen dager senere var det såvidt mulig å vekke Miro på morgenen. Han orket hverken å drikke eller spise.

Les også: Fant to katter forlatt i solsteken

– Dagen etter han ble lagt inn igjen måtte han fjerne øyet. Det var altfor store skader til at de kunne fikse det. Legen fortalte at da de åpnet opp så de at det var massive skader. Det var helt most bak øyet, så det hadde aldri bltt bra, sier Nagy.

– Miro måtte være hos oss i tolv dager på grunn av alvorlige bittskader. Dessverre stod ikke øyet hans til å redde. Vi får inn bittskader nesten hver dag, men da er det ofte snakk om skader fra uskyldig lek og ikke aggressive angrep, sier veterinær Caroline Holtet, ved AniCura Dyresykehus til TV 2.

FRA ARKIVET:

- Vi vil bare ha et sted å være

Nå får hundene et fristed

Vil ha rettferdighet

12 dager på dyrehospital, medisiner og fjerning av øyet har kostet Nagy og familien 50 000 kroner. Forsikringen dekker 20 000 kroner.

– Mannen sa ingenting; han lurte ikke på hvordan det gikk, sa ikke unnskyld. Det er uansvarlig og arrogant av eieren. Når man har en sånn type hund må man ta forholdsregler med tanke på adferd overfor andre mennesker, sier Nagy til Nordstrands Blad.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Nagy er klar i sin tale om at hun skal finne ut hvem eieren er og han skal stå til ansvar for hundens oppførsel og hennes økonomiske tap.

– Jeg vil ha rettferdighet. Det er en alvorlig hendelse og her er det snakk om å forebygge så det ikke skjer med noen andre – at ikke barn og andre mennesker blir angrepet. Det er grusomt å tenke på.

Les også: Skal lage inngjerdede hundeparker

Har anmeldt saken

Etter å ha publisert en etterlysning av eieren på Facebook fikk Nagy nærmere 400 kommentarer på innlegget og en haug av delinger. Nå har hun anmeldt saken til politiet.

– Jeg har fått utrolig mye tips gjennom Facebook-posten, så jeg har informert politiet om det jeg vet. Jeg er sjeleglad for at folk har engasjert seg og hjulpet oss å forhåpentligvis finne ut hvem eieren kan være, sier Nagy.

Matmor Nagy forteller at Miro nå er på bedringens vei og har jevnlige kontroller.

– Har vært slapp, men han kommer seg nå.

Artikkeltags