Har du sett Herman?

PÅ RØMMEN: Blandingshunden Herman hadde akkurat kommet til Norge da han slet seg på første tur i Oslo. Nå håper eieren på hjelp fra observante lesere. Foto: Privat

PÅ RØMMEN: Blandingshunden Herman hadde akkurat kommet til Norge da han slet seg på første tur i Oslo. Nå håper eieren på hjelp fra observante lesere. Foto: Privat

Artikkelen er over 2 år gammel

Blandingshunden Herman er på rømmen og har blitt observert på Ekebergsletta.

DEL

OSLO: Herman er adoptert fra utlandet og klarte å slite seg løs fra båndet på første tur med ny eier.

Når ber eieren om hjelp til å få Herman hjem.

Om Herman

Det var 17. mars at Herman skulle på tur ut i Oslo for første gang da han klarte å rømme i området Bislett/Adamstuen/St. Hanshaugen.

Herman er halvannet år, brun, hvit og svart i pelsen og har noen karakteristiske hvite tegninger i ansiktet. Halen er kort og kupert. Han er av medium størrelse og veier 26 kilo. Han har en chip, men er ikke omregistrert ennå. Han har på seg halsbånd og reflekskobbel.

Eier forteller at Herman er ekstremt sky overfor folk, men tolerer andre hunder. Han er ikke vant med snø og kulde, og eier er bekymret da temperaturen ute har vært nede i - 14,5 grader.

Observasjoner

Det har vært flere observasjoner av Herman etter at han forsvant. Hunden har han beveget seg innen områder som Grønnland, Akerselva, Adamstuen, Bislet og Stensparken. Han har også blitt sett inne på Ullevål sykehus, i Maridalen ved Skjerven gård, ved Bjølsen park og Kjelsås.

Folk som har sett ham sier han så ut til å være i fin form, men han er antageligvis båden sulten og sliten. Herman lot seg ikke lokke.

De fleste observasjoner har vært på kveld, natt og tidlig morgen.

Sett på Ekeberg

Lucia U. Talseth i facebookgruppa Rømlingen forteller at mange har engasjert seg i søket etter Herman og flere har vært ute med eier og deres venner og lett på dagtid og nattestid.

- I går morges (20. mars) ble han observert på Ekeberg, i parken og ved EKT, forteller Talseth.

Instanser som politi, taxiselskap, Falck redning, og andre etater er informert. Plakater er satt opp i områder der han er observert.

- Vi vurderer underveis hvilke trekk vi må ta videre for å få fanget ham, da vi har med en veldig redd og stresset hund å gjøre, som nå ikke tar kontakt. Vi i Fb-gruppen Rømlingen har stor erfaring med leting etter hunder på rømmen, og hjelper eier det vi kan, sier hun.

Dette bør du gjøre

Hvis du ser Herman er det viktig at du forholder deg helt rolig:

- Ikke løp etter han, ikke rop, stå helt stille. Unngå øyekontakt, gjerne gjesp - det virker beroligende. Sette seg ned på huk og tør man så kryp på fire og lek hund, sier Talseth.

Et annet tips er å prøve å få kontakt med godbiter. Kontakt så eier med en gang.

Eier Kristine Sørheim kan kontaktes på telefon 993 99 377 
Alternativt, kontakt Johanne Sørheim på telefon 949 79 624

Artikkeltags