Her spiser Theo pizza med insekter

NAM: Her koser Martine Wolf Heiberg og Theo Steen Diserud i Lille Ekeberg barnehage seg med gresshoppe og melbillelarve-pizza. Alle foto: Privat

NAM: Her koser Martine Wolf Heiberg og Theo Steen Diserud i Lille Ekeberg barnehage seg med gresshoppe og melbillelarve-pizza. Alle foto: Privat

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Gresshopper og melbillelarver stod på menyen da Lille Ekeberg barnehage dro til Pestaurant på Mathallen forrige uke.

DEL

EKEBERG/MATHALLEN: Flere barnehager tok turen til Pestaurant i forrige uke for å smake på retter med insekter i.

– Eksempelvis er det kommet barn fra fra Oppsal, Kongsveien og Lille Ekeberg barnehager, så insekter på menyen er noe som virkelig engasjerer den oppvoksende generasjonen. Vi har hatt dessertgenerasjonen, så kanskje dette vil vise seg å å bli insektsgenerasjonen, sier Bekkelagsmannen Espen Agnalt, som er initiativtaker til insektrestauranten.

SE VIDEO AV LILLE INGVILD SPISE INSEKTER HER

Fremtidens mat

Espen Agnalt  jobber til daglig med skadedyrkontroll i Rentokil.

Tanken bak Pestaurant er å få fremtidens generasjoner til å tenke annerledes på hvordan man får i seg proteiner enn vi gjør idag for å redusere produksjon av kjøtt.

Agnalt forteller at barna omfavner tanken på at insekter kan være en naturlig matkilde, slik det er for to milliarder mennesker verden over.

– For oss er det viktig å sette fokus på barna nettopp fordi de er fordomsfrie og åpne for tanken, noe som nettopp er begrensingen hos mange voksne, sier Agnalt som mener inseketer er kommet for å bli en del av vår matkultur.

LES OGSÅ: Åpnet ny lekepark på Karlsrud

Insektstaco?

Han mener også at insekter er ypperlig i de fleste matretter da de ikke har en markant smak.

Saken fortsetter under bildet

GODSAKER: Kake med melbillelarver er helt topp, synes Vetle Meberg Myhren. Mari Løken Paur i bakgrunnen.

GODSAKER: Kake med melbillelarver er helt topp, synes Vetle Meberg Myhren. Mari Løken Paur i bakgrunnen.

Hva med å bytte ut kjøttdeigen med insektsdeig i fredagstacoen neste helg?

– Tilbakemeldingen fra barna er at det som serveres her på Pestaurant i dag er spennende og smaker godt, og vi håper barna kan ta med seg disse holdingene videre i livet, for det er så mange gode smaker der ute om man tør å utforske forskjellige matkulturer, avslutter Espen Agnalt

LES FLERE SAKER FRA NORDSTRANDS BLAD

Artikkeltags