Gå til sidens hovedinnhold

3000 personer ønsker å verne Ekebergsletta

Artikkelen er over 5 år gammel

I skrivende stund har 2840 personer skrevet under på innbyggerinitiativ for vern av Ekebergsletta. Stadig nye underskrifter tikker inn.

EKEBERGSLETTA: Innbyggerinitiativet for vern av Ekebergsletta fikk i løpet av et døgn over 400 underskrifter etter at det ble lagt ut på minsak.no 20. april. Ved en feil ble saken lukket og sendt til kommunen for behandling.

Et vedlegg ble opprettet slik at flere skulle få anledning til å støtte saken med sin underskrift. Dette skal ettersendes og har til nå altså sanket inn nesten 3000 underskrifter.

På minsak.no har ingen opprop i Oslo flere underskrifter, og kun to opprop andre steder i landet har fått større oppslutning.

Det viser hvilket engasjement det er rundt området Ekebergsletta om dagen.

LES OGSÅ: DEBATT: Nordstrand Arbeiderparti tar beslutninger på feil grunnlag

Program på trappene

Denne våren og forsommeren skal nemlig byrådet jobbe med planprogram for sletta.

– Byrådet har som mål å avgi områdeprogram for Ekebergsletta før sommerferien. Den går da til behandling og vedtak i bystyret, sier Rasmus R. Reinvang, byrådssekretær i byrådsavdeling for byutvikling.

 

Einy Langmoen (Miljøpartiet De Grønne) sitter i Nordstrand bydelsutvalg og er henrykt over den massive oppslutningen oppropet har fått.

– Vi har gått inn for varig vern av Ekebergsletta hele tiden. Men det er ikke nødvendigvis umiddelbar enighet i byrådet akkurat nå. Det skal forhandles, og det er en del indre uenighet i partiene. Derfor er det er en enorm støtte for oss å kunne vise til at vi har en slik massiv opinion bak oss, sier Einy Langmoen.

LES OGSÅ: DEBATT: Nordstrand Arbeiderparti sier ja til aktuelle KFUM-planer

Vil ha varig vern

Det er dette innbyggerinitiativet som nå har sanket flere tusen underskrifter (utdrag):

«Siden kommunen kjøpte området i 1889 har området vært høyt verdsatt som rekreasjonsområde for hele byens befolkning. (...) Tiden er overmoden for å verne området mot det stadige presset fra ulike særinteresser. Vi ønsker ikke at et vern av området skal umuliggjøre eller stanse aktiviteter som allerede er en naturlig del av aktivitetene på sletta eller kommunens drift av den. Men vi ønsker at området (...) vernes mot utbygging og nye installasjoner. Og at hele området vurderes som ett planområde. Vi anmoder derfor om at Ekebergsletta vernes varig etter naturmangfoldsloven som landskapsvernområde, eventuelt i kombinasjon med vern etter kulturminneloven.»

LES OGSÅ:

DEBATT: Heia, KFUM - ikke glem at dere er annerledes

DEBATT: Ønsker 1. divisjon velkommen til Ekeberg