EKEBERG: Nå håper politiet at eventuelle vitner kan hjelpe dem i etterforskningen av hendelsen som skjedde natt til søndag 4. november.

En 72 år gammel dame som lørdag hadde vært i selskap på Lambertseter og skulle gå hjem til Ekeberg, ble dagen etter påtruffet i en meget forkommen tilstand. Hun hadde store skader i hode og ansikt, på armer og ben og ødelagte klær. Eiendeler hun hadde mistet, ble senere funnet i området.

Damen ble tatt hånd om av naboer, som fikk fraktet henne til legevakt.

Et bilde av den forslåtte damen tatt like etter hendelsen spredte seg sist uke på sosiale medier og har vakt store reaksjoner. Bildet ble tatt av en nabo som håpet å komme til bunns i hva som hadde skjedd, men dette har nå blitt trukket tilbake. Facebook-innlegget førte til mange spekulasjoner om hva som har skjedd, alt fra at guttegjenger hadde overfalt damen til at det dreier seg om falske nyheter.

Husker ingenting

Politiet har opprettet sak, men foreløpig ikke konkludert.

- Det store problemet er at damen ikke husker noen ting, og har i forhør ikke kunne si noe om hva som skjedde, når og hvor hun ble skadet og om andre personer har vært involvert, sier Lene Moen ved etterforskningsavdelingen på Manglerud politistasjon.

- Vi vet at hun gikk fra Lambertseter ved 02-tiden natt til søndag 4. november, og vi vet at hun har vært ute i flere timer et sted mellom Lambertseter og Ekeberg, forteller Moen.

Søker vitner

Moen legger til at politiet har gjort alle mulige etterforskningsgrep, men kan foreløpig ikke konkludere med hva som har skjedd med damen.

- Derfor håper vi at eventuelle folk som har vært i dette området mellom klokken 02 og 06 kan hjelpe oss med observasjonsopplysninger, sier etterforskningslederen.

Hendelsen skal ha skjedd et sted mellom Karlsrud og Ekeberg, nord for Ekebergsletta.