100 år med Ekebergbanen skal feires

Ekebergbanen 100 år: Bildet er tatt på Bråten, trolig ved trikkesløyfa. Årstall ukjent. Fotograf: ukjent/Eier: Oslo byarkiv

Ekebergbanen 100 år: Bildet er tatt på Bråten, trolig ved trikkesløyfa. Årstall ukjent. Fotograf: ukjent/Eier: Oslo byarkiv

Artikkelen er over 2 år gammel

Søndag 11. juni fyller Ekebergbanen 100 år og det skal feires med brask og bram.

DEL

HOLTET: 11. juni 1917 åpnet Ekebergbanen fra Stortorget til Sæter. Dette var en stor milepæl for nordstrandsområdet og trikken med den vakre trikkelinjen har fortsatt sterkt fotfeste i bydelen i dag.

Nøyaktig 100 år etter at Ekebergbanen åpnet skal det feires. Sporveien, Ruter og Lokaltrafikkhistorisk forening står sammen om arrangementet som vil foregå inne på Sporveiens trikkebase på Holtet.

LES OGSÅ: Jubel for Jomfrubråten

Moro for voksne og barn

Det blir masse som skjer både for store og små denne dagen. Ikke minst skal historien om Ekebergbanen dokumenteres.

Vogn nr. 1011, en av de originale Ekeberg-vognene som er bygget på Holtet, skal være med på feiringen. Også tidligere ansatte i Ekebergbanen AS vil være til stede.

De historieinteresserte vil med andre ord få sitt. Det blir også omvisning i verkstedslokalene. Men dette skal også være en dag for barna. Det blir masse å finne på – hoppeslott, ansiktsmaling, sklie, slush å drikke og klovnen Knerten kommer med sprell og moro.

I tillegg blir det masse pølser på grillen og eget vaffelhjørne.

LES OGSÅ: Endelig dobbeltspor igjen

Artistgalla

Flere politikere og artister kommer for å være med på feiringen.

Ordfører Marianne Borgen er blant dem som har meldt sin ankomst. Det loves også underholdning med kjente og kjære artister. Konferansier for kvelden er TV 2-profil Jan Erik Larssen. Gaute Ormåsen og Jostein Hasselgård kommer begge for å synge.

Historien er det Knut Kjeldsen og Ivar Sekne som står for.

LES OGSÅ: Slik kan Ekebergparken holdeplass bli

Fremtidige planer

Fremtidens planer for Holtet trikkebase vil også bli presentert denne dagen. Oslo skal få nye trikker og basen på Holtet må tilpasses dette. Det blir mulighet for utfyllende informasjon om dette i egen stand.

Arrangementet går av stabelen søndag 11. juni klokken 13–16.

Det er fri inngang og det er lov å ta med venner og bekjente. Alle som ønsker et innblikk i Ekebergbanens historie og samtidig være med på en hyggelig familiedag, er velkommen til å delta på feiringen.

LES OGSÅ: Nye planer klare for Holtet trikkebase

Artikkeltags