13 års fengsel for Ekeberg-drap

DRAP: En mann ble funnet drept i en bolig her i Ekebergskråningen i 2014. Mannen som ifjor ble dømt for drapet fikk ikke medhold i anken sin og dommen på 13 års fengsel videreføres. Arkivfoto

DRAP: En mann ble funnet drept i en bolig her i Ekebergskråningen i 2014. Mannen som ifjor ble dømt for drapet fikk ikke medhold i anken sin og dommen på 13 års fengsel videreføres. Arkivfoto

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Lagmannsretten viderefører en dom på 13 års fengsel etter et drap i Ekebergskråningen i 2014.

DEL

EKEBERG: En 27 år gammel mann er i Borgarting lagmannsrett dømt til 13 års fengsel for å ha drept en 53-åring med lysestake på et nachspiel i Ekebergskråningen i 2014.

LES OGSÅ:

Skjøt med luftvåpen på skolen

Politiloggen: Brennende bil og flaske i hodet

Drapet skal ha skjedd i forbindelse med en krangel i leiligheten til en bekjent av den dømte 27-åringen på Ekeberg.

53-åringen skal ha slått en kvinne som også var til stede i ansiktet, før 27-åringen reagerte med å gå løs på ham med en lysestake og/eller en padleåre.

Tingretten dømte i oktober i fjor 27-åringen til 13 års fengsel for forsettlig drap. Tiltalte anket over skyldspørsmålet, selv om han hadde erkjent at han hadde forvoldt 53-åringens død. 27-åringen mente han var skyldig i kroppsskade med døden til følge, og ikke i forsettlig drap.

En enstemmig lagmannsrett besluttet imidlertid torsdag forrige uke at det ikke var grunnlag for dette.

–I samsvar med lagrettens kjennelse finner lagmannsretten det klart at tiltalte har utvist tilstrekkelig forsett, heter det i dommen.

27-åringen forklarte at han kun hadde slått avdøde to til tre ganger i hodet med en lysestake, og at det store antallet knusingsskader skyldtes at lysestaken hadde en slik form at avdøde fikk flere knusingsskader ved hvert slag.

Retten fant det imidlertid bevist at avdøde var påført minst ti slag, og at flere av dem trolig ble påført mens 53-åringen lå bevisstløs på gulvet.

De la også vekt på at 27-åringen oppholdt seg i leiligheten i flere timer etter voldshendelsen. 53-åringen var da fortsatt i live, og ville trolig overlevd om han hadde fått helsehjelp.

I straffutmålingen legges det også til grunn at 27-åringen avga falsk forklaring, noe som førte til at kvinnen som også befant seg i leiligheten satt fengslet i flere måneder. (©NTB)

LES OGSÅ:

To menn i retten for 21 BMW-innbrudd

Se hvor det blir stjålet flest sykler

Pågrepet for Hellerud-drapet

Artikkeltags