Tons of Rock flytter til Ekebergsletta

SLUTT: I år ble Tons of Rock arrangert for femte gang i Fredriksten festning. Men nå er det slutt. Festivalen flytter til Ekeberg.

SLUTT: I år ble Tons of Rock arrangert for femte gang i Fredriksten festning. Men nå er det slutt. Festivalen flytter til Ekeberg. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Tons of Rock vraker Halden og flytter rockefestivalen til Oslo og Ekebergsletta.

DEL

HALDEN/OSLO: Tons of Rock vraker Halden på grunn av at Fredriksten festning ikke oppfyller ambisjonene og planene til festivalen.

Det opplyser festivalledelsen i en pressemelding sendt ut klokka 08:55 onsdag morgen.

– Siden starten i 2014 har vi hatt store ambisjoner og drømmer om å skape en favorittfestival for rock og metal-publikummet. Og det har vi virkelig klart. Festningen i Halden er en unik og fantastisk arena, men oppfyller ikke våre ambisjoner og planer for framtida, sier gründer og festivalsjef Svein Bjørge i pressemeldingen.

– Stort vemod

Når festningen vrakes, er det Oslo som blir stedet for Tons of Rock framover. Nærmere bestemt Ekebergsletta, der Norway Cup arrangeres hvert år, skriver Halden Arbeiderblad.

– De fem årene i Halden har vært et eventyr, og det er med stort vemod vi nå flytter derfra. Det har vært utallige lokale krefter i gang, og mange som har bidratt til å gjøre Tons of Rock til hva det er i dag, fortsetter Svein Bjørge.

Jubles i Oslo

Mens nyheten slår ned som en bombe i Halden i dag, jubles det i Oslo.

– Vi er veldig glade for at de nå velger å flytte til Oslo. Det er en del av oppdraget som hovedstad å være vertskap for de største arrangementene, og Tons of Rock har på kort tid etablert et veldig proft arrangement med de største internasjonale artistene innen sjangeren, sier Rina Mariann Hansen, byråd for kultur, idrett og frivillighet i Oslo.

- Vi er veldig spent på å bruke Ekeberg som festivalarena. Vi jobber med å utvikle flere arenaer spredd over Oslo, til små og store arrangementer. Vi tror det er smart å bruke den plassen vi allerede har på en bedre måte, sier byråden i pressemeldingen.

– Skal vokse videre

Mens arenaen inne på Place D' Armes i Fredriksten festning har hatt en begrensning på cirka 10.000 tilskuere, stiller festivalen mye mer fritt når de nå flytter til Ekebergsletta. Bookingsjef Jarle Kvåle gleder seg til framtida.

– Eventyret Tons of Rock har så vidt begynt, og med en ny arena og de mulighetene det gir, skal vi kunne fortsette å vokse videre, sier Kvåle.

I Halden har Tons of Rock normalt blitt arrangert rundt 20. juni, i forkant av den første Allsang på Grensen-innspillingen. Men når festivalen nå blir flyttet til Oslo, skyver de også litt på datoen. Nå vil Tons of Rock arrangeres fra 27/6 til 29/6 i 2019, skriver Halden Arbeiderblad.

Artikkeltags