Gå til sidens hovedinnhold

Vil redde skogen på Ekebergsletta

Artikkelen er over 4 år gammel

Over fire hundre personer har til nå skrevet under på et opprop mot felling av skog vest for Ekebergsletta.

EKEBERG: Innbyggerinitiativet på opprop.net har i skrivende stund fått 444 underskrifter.

Det dreier seg om et opprop mot felling av skogbeltet mellom KFUM sitt anlegg og boligområdet (Høgdefaret), i forbindelse med oppføring av KFUM sin planlagte arena.

Oppropet er signert «engasjerte Ekebergbeboere».

LES OGSÅ: 3000 personer ønsker å verne Ekebergsletta

Ønsker alternativ plan

De skriver: «Vi anerkjenner ikke at det forestående KFUM Arena-konseptet er den beste løsningen for å videreutvikle breddeidrett på Ekeberg og vurderer konseptets plassering som en grov inngripen på en grønn Ekebergslette.»

Videre skriver de at de krever at Oslo kommune lager en alternativ plan til KFUM sitt forslag, som ivaretar denne randsonen.

Oppropet er flittig kommentert:

«Her oppe bodde jeg i en årrekke og gikk mange turer. Skogen er viktig å bevare, vi trenger grønne lunger!» skriver én.

«Fordi det er galt å felle det vakre skogområdet. Ekebergsletta skal fredes slik den er nå, ikke slik den vil se ut etter en helt unødvendig utbygning for profitt» skriver en annen.

LES OGSÅ: KFUM får bygge arena, så er det stopp

Innbyggerinitiativ

I kommuneloven står følgende om innbyggerinitiativ:

Innbyggerne i kommunen eller fylket kan fremme forslag som gjelder kommunens eller fylkeskommunens virksomhet. Kommunestyret eller fylkestinget plikter selv å ta stilling til forslaget dersom minst 2 prosent av innbyggerne står bak forslaget.

Likevel er 300 underskrifter i kommunen eller 500 i fylket alltid tilstrekkelig.

(...) Kommunestyret eller fylkestinget skal ta stilling til forslaget senest 6 måneder etter at det er fremmet. Tidsfristen gjelder ikke dersom forslaget henvises til behandling i forbindelse med pågående plansak etter plan- og bygningsloven.(...)

I samme valgperiode kan det ikke fremmes forslag dersom dette har a) samme innhold som et tidligere forslag fremmet etter denne bestemmelse, eller b) samme innhold som en sak som er behandlet av kommunestyret eller fylkestinget i løpet av valgperioden. Kommunestyret eller fylkestinget tar selv stilling til om forslaget omfattes av bokstav a eller b.

LES OGSÅ: Hundrevis marsjerte for vern av Ekebergsletta