Denne uken stenger Ekebergveien for trafikk over sletta

STENGER VEIEN: Hverken buss 74 eller bilister kan kjøre Ekebergveien over Ekebergsletta resten av uken. Det er av sikkerhetshensyn i forbindelse med festivalen Tons of Rock. Arkivfoto

STENGER VEIEN: Hverken buss 74 eller bilister kan kjøre Ekebergveien over Ekebergsletta resten av uken. Det er av sikkerhetshensyn i forbindelse med festivalen Tons of Rock. Arkivfoto

Titusener av rockefans skal denne uken innta Ekebergsletta når Tons of Rock går av stabelen. I den forbindelse stenges Ekebergveien for trafikk.

DEL

EKEBERG: Torsdag, fredag og lørdag denne uken går rockefestivalen Tons of Rock av stabelen på Ekebergsletta. Det er ventet at totalt 40.000 publikummere vil delta, fordelt på de tre dagene. Festivalområdet, som ligger ved Ekeberg camping, har en kapasitet på 15.000 publikummere per dag.

– Av sikkerhetsmessige årsaker blir Ekebergveien stengt for gjennomkjøring i forbindelse med Tons of Rock, forteller Monica T. Olsen i Bymiljøetaten.

Stengingsvedtaket gjelder fra onsdag 26. juni klokken 17 til søndag 30. juni klokken 17.

– Veien vil hele tiden være tilgjengelig for utrykningskjøretøy, og det vil være vakter som påser at det ikke kjøres ulovlig, forteller Olsen.

Omkjøring blir skiltet.

Omkjøring på buss 74

Stengingen påvirker også kollektivtrafikken, da spesielt buss 74 som får en annen trasé resten av uken.

Fra onsdag 26. juni klokken 12.00 til og med søndag 30. juni blir det omkjøring på 74-bussen via Kongsveien.

Følgende holdeplasser vil ikke bli betjent (gjelder i begge retninger):

  • Dyvekes bru
  • Lodalen
  • Kværner
  • Ryenbergveien
  • Simensbrekka
  • Utsikten
  • Brannfjellveien
  • Ekeberg camping
  • Ekeberghallen
  • Bekkelagshjemmet

I omkjøringstraseen stopper linje 74 ved midlertidige holdeplasser ved Sportsplassen og på Holtet, ved midlertidige holdeplasser i Kongsveien mellom Marienlundveien og Bernhusveien. Denne holdeplassen erstatter holdeplassen ved Jacobs i denne perioden.

Ekstra avganger og shuttlebusser

I forbindelse med festivalen vil Ruter forsterke en del andre busslinjer, og det blir også satt opp shuttlebuss for festivalen etter utslipp fra festivalområdet.

Det kjøres ekstraavganger med buss 23X torsdag og fredag mellom Tåsen og Simensbråten fra cirka klokken 18.30 til rundt midnatt. Lørdag kjøres det ekstraavganger mellom Tåsen og Simensbråten i begge retninger fra cirka klokken 13.00 til rundt midnatt.

Det kjøres ekstraavganger mellom Jernbanetorget og Simensbråten med buss 34Xfra cirka klokken 13.00 til rundt midnatt.

Artikkeltags