Gå til sidens hovedinnhold

Leter fortsatt etter savnet mann (76)

Artikkelen er over 2 år gammel

Oslopolitiet leter fortsatt etter Håkon Olsen, som har vært savnet i snart seks uker.

OSLO: Håkon Olsen, som er 76 år gammel og dement, forsvant fra Madserudhjemmet natt til lørdag 28. juli.

– Håkon forsvant ved midnattstider nevnte dato, og siden har ingen sett ham. Den siste sikre observasjonen er på Madserudhjemmet cirka klokken 23.30. Vi har siden da fått mange tips, men ingen som hittil har ført til at vi har funnet mannen, sier politiførstebetjent Anders Oksvold ved Oslo politidistrikts savnet-avsnitt i en pressemelding sendt ut denne uken.

LES OGSÅ: Hvem har sett Håkon Olsen?

Store leteaksjoner

Politiet opplyser at de sammen med mange frivillige har iverksatt et stort apparat med letemannskaper og hunder for å finne 76-åringen. Men han er fortsatt sporløst borte, én måned etter at han forsvant.

- Det er brukt store ressurser på å finne Håkon, forteller Oksvold.

- Det er lett i nærområdet hvor han befant seg da han ble borte, og det er lett betydelig i storområdet hvor han sist bodde: Nord- og Østmarka, Stovnerskogen, Lørenskog, Gjelleråsen, Lilloseter, Losby, Mariholtet, deler av Maridalen; turstier, hytter, skur, toaletter og andre steder hvor man kan stikke seg bort, opplyser Oksvold.

Både politi, helikopter og hunder i tillegg til frivillige letemannskaper fra Røde Kors, Norske Redningshunder, Norsk Radio Relæ Liga, NITRO-gruppa og Norsk Folkehjelp har deltatt.

- Men letingen har vært resultatløs. Han er også etterlyst gjennom Facebok og media, men vi har hittil ikke fått noen ledetråder, sier Oksvold.

Kan ha gått langt

Håkon Olsen beskrives som etnisk norsk, 175 centimeter høy, slank, cirka 60 kilo, med blå øyne og mørkegrått kort hår.

Han er i god fysisk form, med rask gange. Da han forsvant var han iført lyseblå T-skjorte, lys kakifarget shorts og lyse joggesko. Han tok også med seg en mørk genser.

- Håkon beskrives som en fysisk sprek mann som kan ha gått langt. Det er derfor mange steder å lete, men nå leter vi i blinde, sier lederen av savnet-avsnittet.

Hvis noen har sett Håkon Olsen, bes de om å ta kontakt med Kriminalvakten ved Oslo politidistrikt på telefon 22 66 99 66 eller Oslo politidistrikts sentralbord på telefon 22 66 90 50.

- Garasjer, uthus, kjellere og andre steder hvor det er naturlig å gjemme seg - også i nærområdet - er aktuelle steder å lete, fremholder politiførstebetjent Anders Oksvold.

Politiet opplyser at de har lett i vann, elver og bekker, og svært mange andre steder.

Ta kontakt hvis du har tips

Om Håkon Olsen påtreffes eller finnes ber politiet om at publikum tar kontakt umiddelbart. Oslo politidistrikt er åpne for alle typer tips som kan føre til at 76-åringen blir funnet.

- Alle tips er relevante i denne saken, sier Oksvold.

Han ber publikum, turgåere og andre om å være ekstra på vakt, og melde fra om relevante observasjoner til politiet umiddelbart.