Inviterer til gatefest på Oppsal for femte gang

JUBILERER: Lørdag 7. september inviterer Morten Minothi Kristiansen til en innholdsrik gatefest på Oppsal - og det for femte år på rad.

JUBILERER: Lørdag 7. september inviterer Morten Minothi Kristiansen til en innholdsrik gatefest på Oppsal - og det for femte år på rad. Foto:

Trygg familiehygge, grønt fokus og vakker galskap er stikkord for femårsjubileet til Oppsal Gatefest, som i år starter med en lokal parade og åpning av selveste ordføreren.

DEL

OPPSAL: Det er et innholdsrikt program festivalgründer og kunstner Morten Minothi Kristiansen og hans medhjelpere kan skilte med når Oppsal gatefest inviterer til sitt femårsjubileum lørdag 7. september.

- Vi har masse aktiviteter i år og nytt av året er en parade, opplyser Kristiansen til Nordstrands Blad. Han startet i sin tid festivalen fordi han syntes det var for få møteplasser i lokalmiljøet, og nå er det blitt en populær tradisjon.

Gatefesten varer fra klokken 12 til 23, og starter med parade fra Oppsal skole til festplassen på Oppsal lekeplass. Her blir det åpning ved ordfører og østensjøbeboer Marianne Borgen klokken 13.

Deretter byr den ultralokale festivalen på blant annet bokbad med manglerudforfatter Marta Breen, politisk spørretime, klovnerier, sirkusskole, tegne- og bokbinderverksted, rodeo, kortfilm, fotoutstilling, skulpturworkshop og sjakkturnering.

Det blir også mange konserter der flere lokale band skal opptre, som for eksempel Påls Butikk og Hayeminol.

- I en skrudd verden er Oppsal Gatefest en trygg havn. Vi syr ikke puter under armene dine av den grunn, vi tenkte egentlig vi skulle røske litt ekstra tak i deg i år; ytringsfriheten og kloden trues så da kliner vi ekstra til med trygg familiehygge og grønt fokus, ispedd en god slump vakker galskap, står det å lese på gatefestens facebooksider.

I tillegg til alle aktivitetene er det også muligheter for å få seg litt mat og drikke. Marked, mat og boder er åpne fra 12-17, samt bar og pizza fra klokken 17 og utover kvelden.

Artikkeltags