OPPSAL: Filmfestivalen Oslo/Fusion pågår nå på Cinemateket i Oslo. Festivalen viser ifølge nettsiden filmer med fokus på lesbiske, homofile, bifile, trans- og intersexpersoner, samt andre kjønnsidentiteter og -utrykk.

Blant kandidatene til beste kortfilm finner vi den erotiske horrorfilmen "Sult" fra 2017. Dette er debutfilmen til Ella Rogne på Oppsal, hun står bak både manus, regi, kostymer og rekvisitter.

- Filmen er plukket ut til visning i storsalen Tancred på søndag 23. september og kan vinne pris for beste kortfilm, opplyser Rogne til Nordstrands Blad.

Filmen er laget av studenter ved Høyskolen Kristiania, og filmen har tidligere blitt vist i Haugesund filmfestival og på den spanske filmfestivalen Erotic & Bizarre filmfestival.

Kun kvinnelige skuespillere

Rogne forteller at manuset er skrevet etter en tekst fra forfatter Skjalg Wie Skare, hvor underteksten beskriver hvordan det er å være besatt av et annet menneske.

- Filmen har fått mye oppmerksomhet på grunn av den spesielle stilen og det uventede innholdet. Filmen er visuelt sterk og vakker. Teksten var i utgangspunktet skrevet fra en manns tanker om en kvinne. Da jeg begynte å skrive manuset ble dette gjort om på; hvordan en kvinne ser på en annen kvinne, og filmen viser et lesbisk forhold som holder på å rakne, forteller Rogne.

- Sult er en historie om Vera som er desperat forelsket i Susanne. Vera blir besatt og sulten etter kjærlighet når hennes følelser ikke responderes. Egoismen tar overhånd og leder henne i en blodig retning når hun oppdager sitt behov for å eie noe mer, forteller Rogne.

Det er kun kvinnelige skuespillere med i filmen. 

Rekordhøy kvinneandel

Ifølge en pressemelding fra Oslo/Fusion er det i år rekordhøy kvinneandel på filmfestivalen. Halvparten av filmene som vises er regissert av kvinner.

– Vi er utrolig stolt over å kunne presentere et program med 50/50 kvinneandel i nøkkelposisjoner på årets Oslo/Fusion-program, sier festivalsjef Vanja Ødegård.

Oslo/Fusion gikk tidligere under navnet Oslo Skeive Filmer Film Festival.