Byrådet foreslår tre lokale asylmottak

MULIGENS EGNET: Bekkelagstunet i Ormsundveien 16, tidligere Sjøfartens internat, er blant byggene byrådet har stilt til disposisjon for UDI. UDI trenger nødplasser for å avlaste overfylte transittmottak, og er i dialog med kommunen om hvilke bygg som er aktuelle.

MULIGENS EGNET: Bekkelagstunet i Ormsundveien 16, tidligere Sjøfartens internat, er blant byggene byrådet har stilt til disposisjon for UDI. UDI trenger nødplasser for å avlaste overfylte transittmottak, og er i dialog med kommunen om hvilke bygg som er aktuelle. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

I et tidligere hjem for alkoholiserte sjømenn, på en campingplass og i eventuelle brakker på en asfaltert tomt mener byrådet at UDI kan innkvartere asylsøkere lokalt.

DEL

NORDSTRAND/SØNDRE NORDSTRAND: I månedsskiftet august-september ba UDI Oslo kommune om hjelp til å huse den stadig økende strømmen av asylsøkere, og ifølge Aftenposten er mottaksapparatet i ferd med å sprenges.

I begynnelsen av september presenterte byrådet tre bygninger og to tomter de mener egner seg til formålet, deriblant Bekkelagstunet i Ormsundveien 16, Stubljan camping i Hvervenbukta og en tomt i krysset Lofsrudveien/Klemetsrudveien, der det tidligere har stått brakker for asylsøkere.

I dialog med kommunen

Ifølge oslohavn.no er UDI i dialog med Oslo kommune om hvilke av byggene og tomtene i Ormsundveien som kan være aktuelle. Byrådet har imidlertid ikke avsluttet letingen etter egnede tomter og hus.

– Vi må gjøre det vi kan for å hjelpe i denne situasjonen, uttaler byrådsleder Stian Berger Røsland til Aftenposten, og i samme artikkel oppfordrer næringsbyråd Hallstein Bjercke oslofolk til å vise gjestfrihet og hilse på sine nye naboer.

– Vi vil gjennomføre befaring så snart som mulig der det er aktuelt. Nøyaktig hvilke steder som er aktuelle, er ikke avklart ennå, sier John Olav Kroken, presserådgiver i UDI til Nordstrands Blad.

Krav til asylmottakene

UDI har utarbeidet en liste med krav til hva de mener er egnede husrom og tomter til deres bruk i denne situasjonen. UDI ser etter overnattingstilbud til større grupper, helst 40–50 personer. Overnattingstilbudene må ligge innenfor tre timers kjøretid fra Oslo, og være klare til bruk på kort varsel.

– Grunnen til dette er at vi må kunne drive informasjonsarbeid, sikre utbetaling av støtte og organisere transport for asylsøkerne. Logistikken i dette arbeidet blir vanskelig hvis vi har små grupper spredt på mange steder. Derfor må vi dessverre takke nei til tilbud om innkvartering hos privatpersoner, står det å lese på nettsiden udi.no.

Byggene UDI tilbyr overnatting i må være regulert til hotell- eller overnattingsformål. I tillegg må alle nødvendige tillatelser knyttet til bygninger, innbo og opparbeidet uteareal, strøm, telefon, vann, avløp og vei formelt være godkjent.

Les også: Ønsker å huse flyktninger i private Nordstrand-hjem

Les også: Stor oppslutning om lysvandring rundt Ljanskollen

Les også: Sultan fra Bjørndal kan bli Oslos nye ordfører

Les også: Havørn besøkte Østensjøvannet

Les flere saker fra noblad.no

Artikkeltags