Gå til sidens hovedinnhold

Nordstrandsfotograf til VM

Artikkelen er over 3 år gammel

Andreas Bjørge fra Nordstrandsfotografene er tatt ut til det norske landslaget i fotografi.

LJABRU/HAUKETO: Andreas Bjørge fra Nordstrandsfotografene er en av 13 norske fotografer som er plukket ut til landslaget i fotografi, som skal kjempe mot rundt 30 andre land i World Photographic Cup 2018.

LES OGSÅ:

Fyrstikkunstneren fra Lambertseter

Kunst demper støy på Bøler bad

Beste bryllupsbilde

Norges Fotografforbund opplyser at landslaget settes sammen av utvalgte, premierte bidrag fra Landskonkurransen, som er en årlig konkurranse for yrkesaktive fotografer og studenter.

I Landskonkurransen i år ble Bjørge premiert for Årets beste bryllupsbilde med «Blue Mood», som han også fikk bronsemedalje for.

«Et moderne bryllupsbilde med en følelsesmessig kontrast. Varmen og de myke følelsene kommer fra brudeparet, som er plassert i et kaldt og stramt miljø. Spennende utsnitt og flott bruk av linjer» heter det i juryens uttalelse.

I tillegg mottok Bjørge hederlig omtale for bildet «Urban wedding».

Bjørge har vunnet priser for sine bilder hvert år, vært Årets fotograf og han er blant de få prestisjefulle fotografene som har mottatt Norges Fotografforbunds høyeste anseelse; Gullmedalje med krans.

13 deltagere

Vinnerne av VM i fotografi kåres på en premieutdeling i Queensland, Australia den 6. mai neste år.

I 2018 deltar følgende fotografer på det norske landslaget:

Anne Helene Gjelstad, Line Loholt, Arnfinn Johnsen, Kirsti Hovde, Andreas Bjørge, Torgrim Melhuus, Hanne Hestø Ness, Sara Heikkilä, Stig Håvard Dirdal, Trine Bjervig, Andreas Kalvig Anderson, Tara Kristine Aanestad-Bakke og Beate Willumsen.

World Photographic Cup har blitt arrangert årlig siden 2014 og kårer vinnerbilder i seks kategorier.

I fjorårets verdensmesterskap havnet det norske landslaget på en fjerdeplass sammenlagt, med en sølv, en bronse, en åttendeplass og en niendeplass.

FRA ARKiVET:

Vant med brudefotografi

Suksess for Nordstrandsfotografene