Gå til sidens hovedinnhold

Du kan likevel bade i Nøklevann i sommer

Artikkelen er over 6 år gammel

Nedtappingen av Nøklevann er utsatt til midten av august av hensyn til blant annet friluftslivet.

NØKLEVANN: – Grunnen til utsettelsen er en kombinasjon av innspill fra brukere av vannet, og at vi venter på tillatelse fra NVE og dispensasjon fra markaloven, forteller Jørgen Lysgaard, vassdragsteknisk ansvarlig i vann- og avløpsetaten i Oslo kommune.

Ved normal nedbør neste år anslår han at Nøklevann vil ha normal vannstand igjen sent på høsten eller tidlig på vinteren 2016. Vannstanden er avhengig av det som måtte komme fra oven.

– Det er ingen muligheter for å overføre vann dit, uttaler Lysgaard til lokalavisen.

Mange på befaring

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) og Oslo kommune Vann- og avløpsetaten (VAV) arrangerte befaringen, hvor også flere representanter fra Miljøprosjekt Ljanselva, Østensjøvannets venner, Østmarkas Venner og Nøklevann ro- og padleklubb skal ha vært til stede.

Den 63 meter lange murdemningen ved Rustadsaga tilfredstiller ikke damsikkerhetsforskriftene, og må rehabiliteres. For å få til dette vil Vann- og avløpsetaten senke vannstanden midlertidig i Nøklevann med rundt 5,5 meter.

Les også: Vil senke vannstanden her med 5,5 meter

Ferdig neste år

Opprinnelig plan var å starte tappingen 20. juli, og rehabiliteringsarbeidet i september. Siden nedtappingen nå blir utsatt, vil rehabiliteringsarbeidet starte først i oktober.

Nedtappingen må skje gradvis av hensyn til blant annet fisk og bunndyr som må få tid til å trekke seg tilbake, og skal etter planen foregå fra sommeren 2015 til våren 2016.

Arbeidene på selve demningen skal være ferdig på nyåret 2016, men badelystne må trolig belage seg på å finne andre steder å dyppe seg neste sommer.

Alternative badeplasser er blant annet Ulsrudvann og Skraperudtjern.

Les også: Ber Bymiljøetaten om timeout fra terrengsykkelritt

Les også: Merkostnader kan forsinke Åsland skytebane

Les også: Nå kan du ta med bestemor på sykkeltur

Les flere saker fra noblad.no