Inviterer til bydelsfest i parken

LAMBERTSETER: Inkluderingsmarkeringen finner sted i aktivitetsparken på Lambertseter, her fra åpningen i fjor. Foto: Ivar Nyhus

LAMBERTSETER: Inkluderingsmarkeringen finner sted i aktivitetsparken på Lambertseter, her fra åpningen i fjor. Foto: Ivar Nyhus

Artikkelen er over 3 år gammel

Popstjernen Sandra Lyng er blant dem som stiller opp når det inviteres til inkluderingsmarkering i Bydel Nordstrand.

DEL

LAMBERTSETER: «Vi møtes i parken» er navnet på inkluderingsmarkeringen i Bydel Nordstrand, som arrangeres for første gang i år.

LES OGSÅ: Bli med på lysvandring fra Hvervenbukta

Gratiskonsert

Stedet er aktivitetsparken utenfor Lambertseter fritidsklubb, og anledningen er den årlige OXLO-uken til Oslo kommune. Denne uken oppfordres alle kommunale virksomheter, organisasjoner og andre til å arrangere aktiviteter som synliggjør at mangfold er en berikelse, og at diskriminering og rasisme ikke tolereres.

"Vi møtes i parken" finner sted onsdag 20. september fra klokken 15-18.

- Det blir konsert med Sandra Lyng, underholdning av lokale aktører, appeller fra bydelsdirektør og politikere, workshops for barn og ungdom, kunstutstilling, matservering, oppvisning i tufteparken, åpent hus på Lambertseter fritidsklubb og stands fra ulike organisasjoner og tilbud i bydelen. Alt er gratis og åpent for alle, informerer Utekontakten i Bydel Nordstrand på facebooksiden sin.

LES OGSÅ:

Nordstrand Vel feiret 125 år

Skal bygge bane for streetbasket på Lambertseter

Delt bydel

Bydelen begrunner blant annet inkluderingsmarkeringen med at Nordstrand med sine over 50.000 innbyggere og dårlige kommunikasjonsmuligheter på tvers er en delt bydel.

- Nordstrand er den nest største bydelen i Oslo, og blir av mange beskrevet som et Oslo i miniatyr. Grunnen til dette er at bydelen består av alt fra store hus med sjøutsikt til kommunale boliger og blokkbebyggelse, og er på mange måter en delt bydel. Spesielt blant ungdom er det en ide om «oss» og «dem», der skillet går mellom de som bor nede ved sjøen og de som bor oppe på Karlsrud, Lambertseter og Brattlikollen, opplyser Anna Opland Stenersen. Hun er oppsøkende miljøterapeut hos Utekontakten, som er ansvarlig for inkluderingsmarkeringen.

LES OGSÅ:

Lambertseterrevyen 2017: Real stjernemix

Kongshavnrevyen 2017 tøyer grensene

- Vi vil ta initiativ til å fokusere på inkludering, og hvordan vi sammen kan skape en mer samlet bydel som det er godt å vokse opp i. «Vi møtes i parken» skal være en sosial møteplass for å fremme lokalt eierskap og vise frem mulighetene for lavterskelaktiviteter som er tilgjengelig for alle, sier hun.

Bydelen ønsker også å styrke samspillet mellom frivilligheten og offentlige tjenester, og involvere lokalt næringsliv og andre aktører i nærområdet.

- Med en geografisk stor bydel, som oppleves delt mellom «oppe» og «nede», er det ekstra viktig å skape fysiske møteplasser der man kan møtes på tvers. Tufteparken og fritidsklubben på Lambertseter representerer begge arenaer for lavterskel og gratis aktiviteter for barn, unge og familier – et naturlig møtepunkt for å fremme et inkluderende og mangfoldig Bydel Nordstrand!

LES OGSÅ:

Seks lokale fjes til Stortinget

Stortingsvalget: Slik stemte vi i vårt distrikt

Nico & Vinz med ny singel og turné

Ny vår for Lambertseter gård

Kort, men flott UKM

Artikkeltags