Lederskikkelse i Young Bloods dømt til seks år i fengsel

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Hasj ble oppbevart på Abildsø og omsatt på Ljabru.

DEL

OSLO: En 26 år gammel mann som er utpekt som sentral i den kriminelle gjengen fra Holmlia i Oslo, er i Oslo tingrett dømt til seks års fengsel.

Norsk-syreren er dømt for salg og oppbevaring av over 250 kilo med hasj, skriver VG.

Oppdaget i Abildsø-garasje

I mars 2016 fant politiet en bil full med hasj i en garasje på Abildsø i Oslo. Politiet sikret spor og DNA på stedet. Mannens DNA ble funnet på flere gjenstander inne i garasjen.

– Retten er etter dette ikke i tvil om at tiltalte var med på å oppbevare minst 253 kilo hasj i garasjen. Han var med fra første stund, skriver Oslo tingrett i dommen.

LES OGSÅ:

Abildsøgarasje brukt til narkotikadepot

Omsatte hasj utenfor matbutikk på Ljabru

Anker dommen

Tidligere er to menn i 20-årene fra Holmlia dømt til lange fengselsstraffer i samme sak. Begge har anket dommene til Borgarting lagmannsrett. 26-åringens forsvarer Vidar Lind Iversen opplyser til VG at dommen vil bli anket.

En fjerde tiltalt har ikke politiet klart å stevne. To ganger er det blitt planlagt en rettssak mot vedkommende, men begge gangene har han reist ut av landet.

Den 26 år gamle mannen som nå er dømt, står registrert med 47 forhold i politiets straffesaksregister. For elleve år siden dukket han opp i en bildemappe fra politiet med utpekte gjengmedlemmer i Oslo. Flere av dem blir i dag regnet som sentrale aktører i Young Bloods.

Norsk-syreren ble ifølge VG tiltalt i den alvorlige narkosaken i juni i fjor, men ikke varetektsfengslet. 26-åringen ble ifølge VG pågrepet for et drapsforsøk på Åsbråten på Holmlia i oktober i fjor. Han og seks andre menn er siktet for å ha skutt en mann i 20-årene, i det politiet mener var et internt oppgjør i Young Bloods.

Har avslørt innførselsåre

Ifølge VG knyttes Young Bloods også til et kjempestort narkotikabeslag Kripos offentliggjorde fredag 29. juni. De siste ukene er det beslagslagt 600-700 kilo med cannabis på Østlandet, etter at en svært stor innførselsåre av narkotika til Norge er blitt avslørt. Ni personer er foreløpig pågrepet i saken, der tre politidistrikter har samarbeidet med Kripos. Fire personer ble fredag fengslet i saken, som knyttes til gjengmiljøene i Oslo.

(©NTB)

Artikkeltags