Flust av ting å gjøre i helgen!

ROCK HØYENHALL: Lørdag fylles Høyenhallparken med musikk og glade lokalbeboere, men det er også en rekke andre lokale arrangementer i bydelene våre i helgen. Arkivfoto

ROCK HØYENHALL: Lørdag fylles Høyenhallparken med musikk og glade lokalbeboere, men det er også en rekke andre lokale arrangementer i bydelene våre i helgen. Arkivfoto

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Denne helgen er det mange arrangementer og muligheter til å hygge seg i nærmiljøet.

DEL

Lurer du på hva du skal finne på i helgen? Fortvil ikke, i distriktet vårt kan du bli med på alt fra flaggermustur til rockefestival, og vi har fått så mange tips om familievennlige aktiviteter at vi rett og slett måtte lage en helgeguide.

Vi krysser fingre for fint vær, og gir deg denne smakebiten på lokale arrangementer fra fredag kveld til og med søndag.

Legg inn ditt lokale arrangement i Nordstrands Blad nettkalender!

På MITTNOBLAD kan du legge ut egne saker om stort og smått som skjer i nærmiljøet!

Fredag 25. august

Flaggermusnatt

Hvis du har lyst til å gå en alternativ kveldstur, kan du på fredag kveld bli med på flaggermustur ved Østensjøvannet. Den starter ved gangbroen i sørenden av vannet klokken 21. Klarer du ikke vente så lenge, kan du møte opp ved våtmarkssenteret på Bakkehavn gård klokken 18. Her blir det snekring av flaggermuskasser.

Lørdag 26. august

Fellestur i Øsmarka

Østmarkas Venner inviterer lørdag til barnevennlig fellestur til noen av Østmarkas flotteste perler. Her velger man selv hvor mye av opplegget man vil delta på. Forfatter av Turboka, Anders Baumberger er med som guide. Klokken 11 er det tårntur til Kjerringshøgda, med oppmøte på Bysetermåsan. Fra Kjerringsøgda går turnet videre til Vangen. Hvis været er fint blir det også tur fra Vangen til Tonekollen, som ifølge Østmarkas Venners nettsider byr på alt fra troll og en drage til svære blåbær. Avgang cirka 13.30. De som ønsker det, kan leie kano på Vangen og padle til foten av kollen. Etter en rast på Tonekollen kan man enten dra hjem eller bli med på felles overnatting (m bestilles) på Bøvelstad og dra hjem via Rausjø på søndag. Turen er åpen for alle.

Torgfest på Bogerud

Arrangementet Torgfest på Bogerud har blitt en suksess, og lørdag fra klokken 12-17 nviterer lokale ildsjeler til ny folkefest for tredje gang. Her blir det som vanlig masse liv og aktiviteter, samt sceneshow.

LES OGSÅ: Klar for ny torgfest på Bogerud

Rockefestival på Høyenhall

På lørdag går også Rock Høyenhall av stabelen, for åttende gang. Det er en rockefestival i regi av lokale ildsjeler, hvor du kan slå deg ned på et pledd og høre lokale band og artister spille. Stedet er Høyenhallparken, fra klokken 16-20.

LES OGSÅ: Fyller parken med rock

Familiefest i Bjørdal idrettspark

Lørdag inviterer idrettsforeningen og frivilligsentralen på Bjørndal til sommerfestival sammen med Oslo Sør-satsningen. Fra klokken 12-18 blir det aktiviteter og moro for hele familien i idrettsparken, som for eksempel leker for barna, salg av smykker, klær og kunsthåndverk, ansiktsmaling, hennamaling, informasjon om organisasjoner og politiske partier, mat og drikke. På kvelden inviterer idrettsforeningen dessuten til diskotek for voksne fra klokken 18-23.

Politiets dag

Siden mange barn synes det er spennende med politi og de er byomfattende, tøyer vi bydelsgrensene litt og tar med et åpent arrangement ved Politihuset på Grønland. Her er det familiedag lørdag fra klokken 12-14.30. Dere kan bli kjent med politiet, prøve politibiler og ta fingertrykk, se rappelering og oppvisning med politihunder. Egon Olsens allé skal avdukes og både politimesteren og Olsenbanden kommer.

Søndag 27. august

Jubileumsfest på Nordstrand

Søndag blir det fest på Nordstrand, når Nordstrand Vel feirer 125-årsdagen sin. Det skjer i Nordstrandhuset og på Agnes Thorsens plass fra klokken 14-17. Her blir det både aktiviteter, utstilling om vellets historie og lokalhistorisk mimring. Med nærmere to tusen medlemmer kan det bli en livlig fest - og stor sjanse for å treffe på gamle kjente.

Familiefest på Høyenhall

Det er ikke bare rockefestival som står på programmet i Høyenhallparken denne helgen. Tradisjonen tro blir det dagen derpå familiefest for nærmiljøet. Søndag fra klokken 13-15 er det aktiviteter for store og små, og elever fra nærskolen har kafé til inntekt for klassetur. Påmelding fra klokken 13-14.

Åpen dag på Bakkehavn

Lyst til å lære litt om natur? Hver søndag ut oktober er det åpen dag på besøkssenteret/våtmarkssenteret på Bakkehavn gård. Søndag 27. august fra 12-15 er det myra som er tema, og vafler blir det også.

Natursti på Brannfjell

Barnas Turlag starter opp lokallag for bydelene Nordstrand og Søndre Nordstrand, kalt Barnas Turlag Oslo Sør. Målet er å skape gode friluftsopplevelser for barnefamilier, og at barn skal bli glade i natur. Søndag inviterer de til sin første tur, og den finner sted på Ekeberg og Brannfjell. Oppmøte er ved KFUM-hallen mellom klokken 11 og 12. Det blir merket løype på cirka halvannen kilometer til tjernet Svarta, hvor det blir aktiviteter, lek og moro for store og små. Arrangementet avsluttes klokken 14.

Artikkeltags