Årets skumleste kveld står for døren - del dine halloween-bilder med oss!

HALLOWEEN: Del dine bilder med @nordstrandsblad på Instagram.

HALLOWEEN: Del dine bilder med @nordstrandsblad på Instagram. Foto:

Torsdag 31. oktober er halloween, og det er fare for å møte på skumle skjeletter, hekser og troll ute i gatene. Del gjerne dine bilder med oss!

DEL

NORDSTRAND/ØSTENSJØ: Det er snart klart for halloween i distriktet og kvelden før kvelden er det mange som forbereder seg til både å komme på besøk og få besøk av

Vi i Nordstrands Blad håper å få se hvordan du og dine feirer halloween!

Hva har dere på dere? Hvordan har dere pyntet til den skumle kvelden?

Vi er ute i gatene på halloween. Gi oss et tips ved å tagge oss i ditt innlegg på Instagram! Bruk #nordstrandsblad og/eller @nordstrandsblad for å tagge oss i bilder, historier eller innlegg.

– Fin balanse mellom tyveri og ran

Samtidig er det også hensyn både foreldre og barn må ta når alle skal ut de mørke gatene på torsdag. Fende forsikring trekker spesielt frem hærverk, tyveri av godteri og overdreven skremming som gjengangerne du bør snakke med barna om før de går ut på halloween.

– Tyveri av godteri skjer faktisk, og er dette grovt nok utført blir det sett på som ran. Det er en fin balanse mellom tyveri og ran, sier Lone Strand, politiførstebetjent i Oslo politidistrikt.

Mørkt før halv fem

En annen viktig ting er å være synlig i halloween-mørket. Etter at vi skrudde klokken tilbake til normaltid blir det også tidligere mørkt, og torsdag går solen ned allerede klokken 16.25 på ettermiddagen.

– Gjør refleks til en del av kostymet. Det viktigste er at de blir sett i mørket. Refleksbrikker er gjerne ikke det kuleste, men da kan man bruke refleksspray, refleksgarn eller refleksbånd rundt armer og bein, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

Politiet minner om forbud

I et Facebook-innlegg påpeker politiet i Øst politidistrikt at det er ulovlig å bære farlige gjenstander på offentlig sted. Etterlikninger er heller ikke godtatt.

– Skumle kostymer er alltid populært, men vi vil minne om at det ikke er lov å ha med seg kniver, sverd, pistoler, pil og bue, øks eller andre farlige gjenstander ut på offentlig sted. Heller ikke etterlikninger eller leker (som ser ekte ut på avstand). Dette kan skape frykt hos andre, som igjen kan føre til unødvendig bruk av politiets ressurser. Så la slike kostymeeffekter ligge igjen hjemme. Håper at alle får en skummel, men hyggelig og morsom halloween, skriver politiet.

Barn (under 15 år) kan ikke straffes, men strafferammen for ulovlig å bære våpen eller etterlikninger av disse på offentlig sted er på ett år.

Tips for en trygg og god halloween

 • Husk refleks til barna og deg selv.
 • Snakk med barna på forhånd om hvilke knep som er ok å gjøre og hvilke som er over streken.
 • Hvis du kjører bil, legg bort mobilen og hold fokus på veien.
 • Ikke kjør bil med upraktisk kostyme, masker eller liknende.
 • Skru på utelyset før barna kommer. Halloween skal være småskummelt, ikke fryktinngytende og uhyggelig.
 • Unngå levende lys i nærheten av kostymer eller halloween-kostymer. Kostymer består ofte av akryl som er det mest brennbare av de syntetiske fibrene.
 • Ta med lommelykt. Den kan både skape trygghet og skrekkeffekt.
 • Hold husdyr i et eget rom. En overivrig hund eller katt som løper ut døren kan være stressende for både barna, deg og dyret selv.
 • Kle dere godt, kveldene er kalde. Husk ull innerst, det gjør ikke kostymet mindre kult å ikke fryse.
 • Server innpakket godteri. Du vil ikke gi bort magesjau eller andre bakterier sammen med snopet ditt.
 • Ikke gå alene.
  Kilde: Frende Forsikring

Artikkeltags