Gå til sidens hovedinnhold

Isklump skapte trafikkaos

Artikkelen er over 3 år gammel

En bilsmell i Ljabruveien/Mortensrudveien førte til store køer og kaos torsdag ettermiddag. Og årsaken var en isklump.

HAUKETO: «To biler har kollidert og en tredje har fått motorstopp i krysset Ljabruveien/Mortensrudveien. Dette medfører noe patruljene på stedet kaller et komplett trafikalt kaos. Vi jobber med dirigering av trafikken samtidig som vi venter på tauebil», skrev politiets operasjonssentral på Twitter torsdag ved 14-tiden.

Bakgrunnen var kort og godt en isklump.

Og fortsettelsen på Twitter-meldingen var: «Den ene bilen fikk en isklump mot bilen og gjorde en unnamanøver som gjorde at den havnet i motgående retning. En bil som kom mot kjørte da ut av veien for å unngå kollisjon. Ingen personskader, men fortsatt mye kø på stedet».

Køkaos

Og kaos ble det. Det var i Ljabruveien rett nedenfor krysset med Mortensrudveien det skjedde. Ljabruveien er smal på strekningen oppover fra Hauketo, og det ble nesten umulig å passere ulykkesstedet.

Dermed bygget bilrekkene seg opp i begge retninger, og de som kom ned Mortensrudveien, kom ikke ut på Ljabruveien selv om politiet forsøkte iherdig å dirigere.

Bergingsbil til stedet

Mest om å gjøre var å få bussene frem. Men etter hvert kom bergingsbil til stedet, fikk en bil opp på planet, og tok den andre på slep. Da hadde det imidlertid bygget seg opp bilkøer i nær sagt alle tilstøtende veier i området.

Litt over kl. 14.30 begynte det å nærme seg normaltilstand.

FLERE SAKER PÅ NOBLAD.NO:

Innfører pendlerparkering på Ljan

Droppet sikring av lasten - trailersjåfør anmeldt

Snart blir vi omringet av bommer