Dette teamet har ledig kapasitet til å gi rask psykisk helsehjelp på Nordstrand

TEAMET: Ingvild Høimyr Holm, Malin Eliesen og Vilde Johanson Lindquister utgjør Rask psykisk helsehjelp i Bydel Nordstrand.

TEAMET: Ingvild Høimyr Holm, Malin Eliesen og Vilde Johanson Lindquister utgjør Rask psykisk helsehjelp i Bydel Nordstrand. Foto:

Et tverrfaglig team i Bydel Nordstrand står klare til å hjelpe deg å takle milde til moderate symptomer på angst, depresjon, stress og søvnproblemer.

DEL

KARLSRUD: – Vi har ledig kapasitet, sier Ingvild Høimyr Holm, psykiatrisk sykepleier og kognitiv terapeut ved Rask psykisk helsehjelp i Bydel Nordstrand.

Rask psykisk helsehjelp (RPH) er et helsetilbud for deg som bor i Bydel Nordstrand, er over 18 år og strever med milde til moderate symptomer på stress, angst, depresjon eller søvnvansker. Tilbudet omfatter ikke akutte, alvorlige psykiske lidelser eller rusmisbruk.

– Vi er et forebyggende tilbud. Har du alvorlige akutte problemer, kan vi vise deg videre til rette instans, sier Høimyr Holm.

Forebygge psykiske lidelser

Teamet får i snitt seks-syv telefoner i åpningstiden. Hit ringer både menn og kvinner, samt unge over 18 år. Til tross for at tilbudet har eksistert siden 2018, opplever Høimyr Holm at mange ikke kjenner til det. Det ønsker hun nå å gjøre noe med.

– Målet er å tilby tidlig hjelp slik at problemene ikke forverrer seg, og også å forebygge psykiske lidelser. Sammen vil vi jobbe for økt mestring i hverdagen, bedre livskvalitet og reduksjon av symptomer, forteller hun.

Behandlingen baserer seg på kognitiv terapi og følger en trappetrinnsmodell. Det tilbys klasseromsundervisning, eller veiledning med bruk av selvhjelpsmateriell. I noen få tilfeller tilbys det individualterapi av relativt kort varighet avslutningsvis.

LES OGSÅ: Flere tusen på Nordstrand ber om psykisk helsehjelp: – Bydelen har størst økning i antall henvendelser i distriktet

Få hjelp i køen

I tillegg til Høimyr Holm, jobber også fagkonsulent Malin Eliesen og psykolog Vilde Johanson Lindquister på teamet. Alle har minimum treårig høyskoleutdanning innen helse- og sosialfag, samt opplæring/utdanning i kognitiv terapi.

– Når bør man ta kontakt?

– Når du har strevd med angst, depresjon eller stress over noe tid. Kanskje sliter du med å sove og opplever at det går utover livskvaliteten. Eller du har begynt å isolere deg, eller kanskje du ikke klarer å jobbe. Når du merker at problemene ikke vil slippe, da bør du ta kontakt med oss, sier Ingvild Høimyr Holm.

I tillegg kan Rask psykisk helsehjelp være et tilbud for de som står i kø til annen behandling, for eksempel hos psykolog eller distriktspsykiatrisk senter (DPS).

– Mange står i kø og venter på hjelp, og det kan være strevsomt. Da kan vi bidra med noe så lenge, sier Ingvild Høimyr Holm.

Tilbudet finnes også i Bydel Østensjø og Søndre Nordstrand.

Hvordan ta kontakt?

Ring Rask psykisk helsehjelp på tlf: 477 06 758. Telefontid: tirsdag og torsdag kl 12.00-13.00.

Ved kontakt utenfor telefontiden eller ikke oppnådd kontakt per telefon, send en sms.

Alle henvendelser vil bli vurdert fortløpende i team ukentlig, for å avklare om dette er riktig tilbud for deg. Du vil deretter få tilbakemelding per telefon.

I Bydel Østensjø ringer du: 23 48 00 50 og i Bydel Søndre Nordstrand: 918 57 837

Har du behov for akutt hjelp kan du kontakte:

Akuttenheten ved Søndre Oslo DPS, på telefon: 992 16 529 (kl 08.00-21.00)

Legevakten: 116 117 (døgnåpent)

Psykiatrisk legevakt: Oppmøte på Legevakten i Storgaten 40. (hverdager kl 16.00 - 22.00 og helg kl 12.00 - 20.00)

Mental Helses Hjelpetelefon: 116 123 (hele døgnet)

Kirkens SOS: 22 40 00 40 (hele døgnet)

Artikkeltags