Mann skutt flere ganger på Holmlia – ikke livstruende skadd

En person er truffet av skudd på Holmlia sørøst i Oslo, skadeomfanget er ukjent.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix

En person er truffet av skudd på Holmlia sørøst i Oslo, skadeomfanget er ukjent. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

En mann ble truffet av flere skudd på Holmlia onsdag kveld, men skadene er ikke livstruende. Politiet utelukker ikke at skytingen er gjengrelatert.

DEL

HOLMLIA: – En mann ble skutt på en parkeringsplass. Han fremstår ikke som kritisk skadd, men han ble truffet av flere skudd, forteller innsatsleder Brian Skotnes i Oslo politidistrikt til NRK.

Politiet fikk melding om skytingen i et boligstrøk ved krysset Ravnåsveien/Ravnkroken i bydelen Søndre Nordstrand klokken 20.53 onsdag kveld. Det var flere vitner som ringte politiet og meldte fra om at de hadde hørt skudd i nærområdet.

– Det er skutt over et større område, men på hvilken måte eller hvorfor vet jeg ikke. Men det er grunn til å tenke at han har forsøkt å løpe fra gjerningspersonen, sier Skotnes til VG.

Han forteller at den skuddskadde mannen kom seg inn i en leilighet i nærheten av parkeringsplassen etter skytingen, og at eieren av leiligheten varslet politiet.

Kan være flere

Flere politipatruljer var onsdag kveld på jakt etter en sølvfarget bil som de mener gjerningspersonen kjørte i retning Holmliaveien. Bilen er muligens en sølvfarget Chrysler Voyager eller Ford S-Max.

– Det var minst én, kanskje flere menn som forsvant i bilen, sier Skotnes.

Ifølge NRK er det en mann i slutten 20-årene som er skadd. Mannen fikk først behandling av ambulansepersonell på stedet før han ble kjørt til Ullevål sykehus i ambulanse.

Politiet utelukker ikke at skyteepisoden kan knyttes til gjengmiljøet. Mannen som ble skutt, er kjent for politiet fra tidligere.

– Politiet utelukker ikke at det er snakk om en hendelse i gjengmiljøet, vi holder alle muligheter åpne, sier Skotnes.

Skyting og knivstikking

Det har de siste månedene vært flere voldshendelser på Holmlia. Så sent som 21. januar ble to menn i 20-årene knivstukket i nettopp Ravnåsveien. Politiet opplyste først at det kunne være snakk om så mange som tolv gjerningspersoner, men det er ikke kjent om noen er pågrepet for denne voldsepisoden.

LES OGSÅ:

To menn knivstukket på Holmlia

Knivstikkere på Holmlia fortsatt på frifot

I begynnelsen av oktober ble en 21 år gammel mann skutt på Holmlia i Oslo. Mannen ble kritisk skadd, men tilstanden bedret seg. To menn i 20-årene ble pågrepet og siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk.

Det er ikke kjent om politiet knytter onsdagens skyting til noen av disse hendelsene.

I juni ble en 16 år gammel gutt som var elev ved Holmlia skole slått bevisstløs og innlagt på barneintensivavdelingen på Rikshospitalet i koma. Gutten døde halvannen måned senere. En 18 år gammel gutt ble siktet for dødelig vold.

Økt ungdomsvold

Da Oslo politidistrikt la fram kriminalstatistikken for politidistriktet for 2017 i slutten av januar, framgikk det av tallmaterialet at det har vært en kraftig økning i ungdomskriminaliteten. Holmlia er blant områdene som har merket en voldsøkning blant unge.

– Vi ser at det er mer vold, og at det er grovere vold enn før. Det er ingen hyggelig trend, sa Janne Stømner, leder for felles enhet for forebygging i Oslo politidistrikt, til Aftenposten.

LES OGSÅ:

Politiet møtte bekymrede Holmlia-beboere

To fengslet etter mulig gjengopprør

Holmlia-siktet erkjenner ikke straffskyld

Ekstra politiressurser satt inn i Oslo sør

Artikkeltags