Politiet vil være på Holmlia hele helgen

PÅ PLASS I HELGEN: I hele helgen fra klokken 12-22 vil den mobile politiposten være på plass ved Holmlia senter, hvor folk kan komme for både å spørre og fortelle. Politiets klar budskap  er at folk kan føle seg trygge på Holmlia.
Foto: Arne Vidar Jenssen

PÅ PLASS I HELGEN: I hele helgen fra klokken 12-22 vil den mobile politiposten være på plass ved Holmlia senter, hvor folk kan komme for både å spørre og fortelle. Politiets klar budskap  er at folk kan føle seg trygge på Holmlia. Foto: Arne Vidar Jenssen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Etter skyteepisoden onsdag kveld bestreber politiet seg på å være synlige og tilgjengelige på Holmlia. Nå er tid og sted for det varslede folkemøtet også klart.

DEL

HOLMLIA: Torsdag ettermiddag og kveld var politiet på Holmlia med sin mobile politipost etter skytehendelsen.

Og der vil de være både i dag (fredag), lørdag og søndag – alle dager fra klokken 12 og frem til klokken 22.

- Første kvelden var vi i Ravnåsen der skytingen foregikk, men nå har vi forflyttet oss til Holmlia senter, sier John Roger Lund, leder for Oslo øst politidistrikt (Manglerud og Stovner politistasjoner).

- Vi stasjonerer oss med en enhet for at folk lett skal kunne møtes oss. Dette har vi også gjort ved tidligere anledninger og med god respons. Folk har mange spørsmål og noen har også noe å fortelle oss, sier Lund til Nordstrands Blad.

LES OGSÅ DEBATT:

- La oss gjøre Holmlia enda bedre og tryggere sammen!

Åpent brev til politileder Øst og byrådsleder!

Mange er redde og utrygge

- Hva er det folk vil snakke med dere om?

- Noen er selvfølgelig redde. Skyting inne i et boligområde gjør at noen blir utrygge. Er det noen fare med å oppholde seg ute? Kan barna være alene ute om kvelden? Hvem er de som utøver vold og mot hvem? forteller Lund.

- Er det trygt å være ute på Holmlia?

- Det vi mener er at skytingen ikke var tilfeldig. Vi vet ikke med sikkerhet hvem som utførte handlingen, men mye tyder på at det er snakk om interne oppgjør.

- Så både barn og voksne kan føle seg trygge?

- Det kan jeg bekrefte!

Informasjonsmøte tirsdag klokken 18

Det mange er ute etter nå, er informasjon. Det er varslet et informasjonsmøte førstkommende tirsdag. Mange ville nok gjerne hatt dette mye før, men en del ting må organiseres, og det tar tid.

Lund opplyser fredag ettermiddag til Nordstrands Blad at møtet blir tirsdag 13. februar klokken 18, i Holmlia-hallen.

- Det vil bli lagt ut informasjon om møtet både på politiets og bydelens sider, sier han.

Den endelige listen over hvem som kommer til møtet er heller ikke klar. Men to er klare – stasjonssjefen og byrådsleder Raymond Johansen.

- Ellers vil bydelen bli representert, og jeg har bedt etterforskningsledelsen på Politihuset være representert, sier Lund.

LES OGSÅ: Politisjefen og byrådslederen kommer til folkemøte på Holmlia

En politisak

Fredag formiddag gikk byrådslederen ut i media og sa at hendelsen på Holmlia er en helt klar politisak, men at både lokale og sentrale politikere vil bidra med sitt.

- Og mange gode medborgere i lokalmiljøet vet vi vil stille, for her er det snakk om en sak som berører mange. Vi må sammen finne løsninger for slike kriminelle handlinger vil vi ikke ha, sier John Roger Lund.

LES OGSÅ:

Ingen pågrepet etter Holmlia-skyting

Mann skutt flere ganger på Holmlia

Politisjefen bekymret for økning i ran og kroppskrenkelser

To menn knivstukket på Holmlia

Knivstikkere på Holmlia fortsatt på frifot

Artikkeltags