Gå til sidens hovedinnhold

Her kan du bytte fremfor å kjøpe nytt

Artikkelen er over 2 år gammel

Byttetrenden har blitt svært populær på Holmlia.

HOLMLIA/HALLAGERBAKKEN: Mor Ravnåsen Byttestue for barn og unge gir deg muligheten til å bytte inn klær og utstyr som ikke passer lenger og få tilbake noe som passer.

Byttestua i det lille røde huset i Hallagerbakken har allerede fått mange faste besøkende.

- Jeg liker dette tilbudet kjempe godt. Når jeg kommer hit får jeg klær som passer til barnet mitt. Jeg er ofte her og bytter tøy, for barnet vokser så fort, forteller Chaima Ciman.

LES OGSÅ: Følg turguiden langs Ljanselva

Stadig flere besøkende

Byttestua holder åpent hver søndag mellom klokken 13 og klokken 15, og har blitt et populært sted for å bytte til seg tøy.

På byttestua jobber tre engasjerte ungdommer som alle er enige om at det er en veldig hyggelig jobb hvor de får møte mange nye mennesker.

- I starten kom det ikke så mange hit, men etter at vi hadde en stand på lysvandringen i Hvervenbukta har flere oppdaget dette tilbudet, og vi har fått mange nye besøkende, sier Selina Simsek og Mohammed Asartan.

Populær trend

Konseptet er enkelt, du tar med plagg som ikke passer lenger og får velge ut samme antall plagg som du har mer bruk for. Tilbudet er både økonomisk og miljøvennlig. Flere har allerede hengt seg på den populære trenden med å bytte klær fremfor å kjøpe nytt.

- Det kommer folk fra hele området her for å bytte klær, noen ganger får vi besøk av folk også fra Ski og Oslo sentrum, forteller Miriam Akhsay, som jobber hos byttestua.

LES OGSÅ: Vil gi penger til områdesatsing og lokale trafikktiltak

Både klær og utstyr

Byttestua tar imot klær og utstyr til barn som er mellom null og tolv år. Her kan man også bytte inn alt fra ski til bamser og dukkehus som ikke er i bruk.

- Det som er mest etterspurt akkurat nå er gensere og bukser. Elektronikk er også veldig populært blant de eldste barna som kommer innom med foreldrene sine, forteller Selina Simsek.

LES OGSÅ:

Nå skal Holmlia skole renoveres

- Den lokale givergleden er enorm