Nå er grunnsteinen for nye Holmlia senter på plass

SEREMONI: Bydelsdirektør for Søndre Nordstrand, Monica Nordmoen, konsernsjef i Obos, Daniel K. Siraj og byrådsleder Raymond Johansen fikk æren av å fylle grunnsteinen med innhold før den ble heist på plass.

SEREMONI: Bydelsdirektør for Søndre Nordstrand, Monica Nordmoen, konsernsjef i Obos, Daniel K. Siraj og byrådsleder Raymond Johansen fikk æren av å fylle grunnsteinen med innhold før den ble heist på plass. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fredag 16. august ble den offisielle byggestarten på Holmlia senter markert med en grunnsteinsleggelse

DEL

HOLMLIA: Rivearbeidene på Holmlia senter startet 6. mai. Nå er parkeringshuset og det gamle Meny-bygget revet og den offisielle byggestarten ble markert fredag 16. august da grunnsteinen ble lagt ned.

Til stede under markeringen var blant annet byrådsleder Raymond Johansen.

– Nye Holmlia Senter blir et nytt kraftsenter og samlingspunkt for bydelen. Her kan lokalbefolkningen møtes og oppleve fellesskap uten å måtte dra inn til byen, sier byrådslederen.

Også den lokale rapperen Oscar Blesson, som er oppvokst på Holmlia, var til stede og underholdt under markeringen.

LOKAL RAPPER: Oscar Blesson fra Holmlia stod for underholdning under grunnsteinsleggelsen for nye Holmlia senter.

LOKAL RAPPER: Oscar Blesson fra Holmlia stod for underholdning under grunnsteinsleggelsen for nye Holmlia senter. Foto:

– Det er veldig bra at det skjer noe her og at vi føler vi blir satset på. Det nye senteret blir et stort samlingssted for både unge og gamle. I tillegg kan et nytt og fint senter bryte med noen av forestillingene folk har om hvordan det ser ut på Holmlia, sier Blesson.

Blant de oppmøtte var også bydelsdirektør for Søndre Nordstrand, Monica Nordmoen og konsernsjef i OBOS, Daniel K. Siraj. I tillegg var rundt 70 leietakere og bydelsrepresentanter invitert.

Foto:

Nye butikker, torg og møteplasser

Hele byggeperioden vil gå over cirka to og et halvt år. Det nye kjøpesenteret skal stå klart før jul i 2021, med nye torg, butikker og serveringssteder. Bydel Søndre Nordstrand får lokaler i et kontorbygg i tilknytning til det nye senteret.

Det er planlagt tre torg, nye møteplasser, kafé, bibliotek og handelstilbud i det nye senteret, som får en handleflate på cirka 6500 kvadratmeter. Dette kommer i tillegg til det eksisterende senteret på cirka 2000 kvadratmeter. Nytt og eksisterende bygg skal delvis kobles på hverandre.

SERVERING: Nayat Aboouz fra Holmlia kulturkafé serverte kake til gjestene.

SERVERING: Nayat Aboouz fra Holmlia kulturkafé serverte kake til gjestene. Foto:

Bydel Søndre Nordstrand flytter inn i de øverste etasjene på senteret og får en kontorfløy på nesten 6000 kvadratmeter. Her skal bydelens tjenester og virksomhet samles. Ambisjon er at deres møtelokaler også kan være tilgjengelige for andre lokale brukergrupper utenom åpningstiden, som et bidrag til forenings- og kulturlivet på Holmlia.

– På tide med en modernisering

Eksisterende senter på Holmlia stod ferdig i 1982.

– Tidene forandrer seg, og det som fungerte for 40 år siden fungerer ikke lenger i dag. Det nye senteret vil fortsatt dekke hverdagsbehovene til lokalbefolkningen, men det vil være flere serveringstilbud og møteplasser, sier konsernsjef i Obos, Daniel Kjørberg Siraj.

Nye Holmlia senter vil bygges som et miljøvennlig bygg og skal BREEAM-sertifiseres.

– Holmlia er smykket i Obos. At vi investerer hundrevis av millioner her, viser at vi tror på stedet og menneskene, avslutter Siraj.

Åpent under byggeperioden

Selv om Holmlia senter vil bære preg av byggingen de neste to årene, skal dagens kjøpesenter være åpent i hele byggeperioden. Noen butikker er flyttet ut midlertidig, men vil åpne igjen når det nye senteret står ferdig. Det gjelder for eksempel Vinmonopolet og Meny.

I april i år åpnet også en svært etterlengtet kafé på senteret – Holmlia kulturkafé, som har rukket å bli et populært møtested.

Artikkeltags