Gå til sidens hovedinnhold

Møtte bekymrede Holmlia-beboere

Artikkelen er over 3 år gammel

Politiet gjorde seg mer tilgjengelige for lokalbeboerne på Holmlia etter siste helgs skyting og bråk. De har også gjennomført en våpenkontroll.

HOLMLIA: Fredag kveld ble en mann alvorlig skadet i en skyteepisode på Åsbråten. Søndag kveld rykket politiet igjen ut til Holmlia etter meldinger om "flere personer i fysisk konfrontasjon og mulig løsnet skudd".

LES OGSÅ:

To fengslet etter mulig gjengopprør

Holmlia-siktet erkjenner ikke straffskyld

Mobil politipost

Flere store politiutrykninger på rad bekymrer lokalbeboere, og mandag kveld valgte derfor politiet å gjøre seg ekstra tilgjengelige.

– Vi fant det riktig å kjøre ut med vår mobile politipost, for vi forsto at mange var både engstelige og hadde spørsmål, forteller politiførstebetjent Eivind Kjøllesdal ved forebyggende avdeling på Manglerud.

– Både gamle og unge, foreldre med barn og ungdommer snakket vi med, og mange uttrykte seg positivt til at politiet kom ut til dem for å snakke. Mange var opprørt, ja, noen skremt.

– Kommer dere til å dra ut flere ganger?

– Det har vi ikke tatt stilling til, men vi har jo denne politiposten på hjul, og den tiltrekker ofte mange. Slik var det også nå, og vi synes det er fint å møte folk der de bor og høre det de er opptatt av, sier Kjøllesdal.

På facebooksiden «Forebyggende Manglerud» gir mange uttrykk for at de satte pris på politiets besøk, mens andre påpeker at det hadde vært bedre å gjenåpne den faste politiposten på Holmlia.

LES OGSÅ:

Politiet skal være mer ute

Ekstra politiressurser satt inn i Oslo sør

Navnebytte på Manglerud, nedleggelse på Holmlia

Våpenkontroll i bydelen

Når det gjelder skyteepisoden på fredag skal skuddofferet ifølge Østlandssendingen nå være utenfor livsfare. To menn er siktet og fengslet i saken, som etterforskes som et mulig gjengoppgjør.

Etter skyteepisoden har politiet også gjennomført en våpenkontroll i Bydel Søndre Nordstrand. Den fant sted på lørdag.

- Vi var på Holmlia, i Prinsdal og Hauketo og på Mortensrud, forteller førstebetjent Eivind Kjøllesdal fra forebyggende avdeling på Manglerud politistasjon.

- Vi stoppet både personer og biler og foretok visitasjoner.

- Hvem ble stoppet?

- Det var selvfølgelig ikke helt tilfeldige personer. Vi har god lokalkunnskap, og de som ble stoppet var folk vi har litt kjennskap til. Men i slike aksjoner kan vi også komme over noen som må betegnes som lovlydige.

Etter rapporter fra de som var ute på aksjonen lørdag, ble det ikke funnet våpen.

LES OGSÅ:

Mann ranet ved Østensjøvannet

13 års fengsel for Ekeberg-drap

Paraplykasting, overkokte egg og en overkjørt fot

I retten for lokale BMW-innbrudd