Politiet om Holmlia-skyting: Siktede og fornærmede gikk på samme koranskole

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

HOMLIA: 21-åringen som er siktet for drapsforsøk på en 18-åring på Holmlia, har gått på koranskole i Somalia. Politiet mener 18-åringen gikk på samme skole.

De to skal ha gått på samme koranskole bare noen måneder før skyteepisoden 24. april.

– Vi har opplysninger som tyder på det, sier politiadvokat Pål Fredrik Hjort Kraby til Klassekampen.

LES OGSÅ: 18-åring skutt i beinet på Holmlia

Den 21 år gamle mannen er siktet for å ha skutt en 18 år gammel mann i hovedpulsåren i beinet. Også en 23 år gammel mann er varetektsfengslet i samme sak, siktet for grov kroppsskade.

LES OGSÅ: Ny mann siktet etter Holmlia-skyting

Ifølge politiet skal siktede og fornærmede har tilbrakt «en viss periode» sammen på skolen. Flere av koranskolene i Somalia anklages for torturlignende forhold, der elevene kan bli slått og lenket fast.

18-åringens bistandsadvokat Andrea J. Salamonsen sier til Klassekampen at fornærmede nekter for å ha gått på koranskole i Somalia.

Politiet har gjennom etterforskningen ikke kunnet fastslå om skyteepisoden knytter seg til gjengkriminalitet. Selv om det var mye folk til stede da skuddene ble avfyrt, har politiet slitt med å få tak i vitner.

21-åringen har sittet isolert i varetekt i fire uker med brev- og besøksforbud. Hans forsvarer Trygve Staff har ikke besvart Klassekampens henvendelser. Politiadvokat Kraby ba sist fredag om at fengslingsperioden forlenges.

(©NTB)

Artikkeltags