Holmlia-gutt (16) døde etter voldshendelse

Artikkelen er over 3 år gammel

I midten av juni ble holmliagutten lagt inn på sykehus etter å ha blitt utsatt for vold. Mandag forrige uke døde han som følge av skadene.

DEL

Mandag 25. juni, ca. klokken 22.10, døde en 16 år gammel gutt fra Holmlia etter en voldshendelse nær Holmlia skole tidligere i juni.

Oslo politidistrikt mottok meldingen om hendelsen på ettermiddagen 12. juni. Gutten ble lagt inn ved barneintensiv avdeling på Rikshospitalet. Tirsdag 13. juni 2017 ble en person på 18 år pågrepet, og siktet for forholdet. Vedkommende sitter fortsatt i varetekt.

Siktede er norsk statsborger. Det samme gjelder fornærmede.

I skoletiden

– Det er vanskelig å beskrive de følelsene vi på skolen sitter igjen med etter det som har skjedd. Det er dypt tragisk. Våre tanker går selvsagt til de pårørende i første omgang, sier rektor på Holmlia, Lasse Wam, til NRK.

Wam bekrefter overfor NRK at volden skjedde i skoletiden, men utenfor skolens område.

– Hendelsen skjedde i storefri når elevene var på vei tilbake til skolen. Det er ingen lærere som har vært vitne til hendelsen, sier rektor Lasse Wam.

Flere av medelevene til gutten så at han ble skadet.

Rett etter hendelsen hadde skolen åpne dører slik at elevene fikk mulighet til å snakke med voksne på skolen: Rådgiver, helsesøster og representant for PP-tjenestens kriseteam.

– Noen av elevene som var sterkest berørt hadde også problemer, selvfølgelig, med å få gjennomført eksamen. De ble fritatt etter søknad, sier rektor til NRK.

– Viktig at elevene får informasjon

Holmlia skole hadde åpent hus fredagen etter dødsfallet. Der var voksne fra skolen og bydelspolitiet til stede slik at ungdommene fikk noen å snakke med om den tragiske hendselen.

– Det er viktig at de berørte ungdommene får mye informasjon. De har sikkert mange spørsmål. Bydelspolitiet vil svare så langt det lar seg gjøre, sier rektor.

Holmlia skole vil også arrangere en minnestund for elever og lærere ved skolens oppstart i august.

Artikkeltags