Holtetkrysset stengt i påsken

STENGES: I påskedagene må du kjøre en annen trasé enn gjennom Holtet-krysset. Planovergangen skal graves opp og oppgraderes. Arkivfoto

STENGES: I påskedagene må du kjøre en annen trasé enn gjennom Holtet-krysset. Planovergangen skal graves opp og oppgraderes. Arkivfoto

Artikkelen er over 1 år gammel

Fra skjærtorsdag 29. mars til og med første påskedag 1. april, kan du ikke kjøre gjennom Holtet-krysset.

DEL

HOLTET: Årsaken er at Sporveien skal utbedre planovergangen, som er i dårlig forfatning.

Planovergangen blir derfor gravd opp og det skal legges betongsåle og nytt belegg på overflaten.

Bilene må kjøre en annen trasé i denne perioden. Omkjøringen skal bli synlig skiltet.

I disse fire dagene vil Sporveien jobbe døgnkontinuerlig for å bli ferdig, så noe støy må påregnes, opplyser Andreas Viseth i Sporveien. Nabovarsler skal være sendt ut.

Buss for trikk

Det blir satt opp buss for trikk i disse dagene. Buss 18B vil gå fra Ljabru, over Ekebergsletta og til Jernbanetorget.

Du kan også ta trikk 18 til og fra Sportsplassen, men trikken vender ved Sportsplassen og kjører ikke videre til Ljabru. Merk at det ikke er overgang mellom buss og trikk ved Sportsplassen. De som skal videre mot Ljabru må benytte buss 18B fra byen.

Buss 18B vil få samme trasé som nattbuss N18 og kjører fra plattform C på Jernbanetorget. Den stopper parallelt med trikk 18 ved Bussterminalen Grønland, Munkegata og St. Halvards plass. Deretter kjører bussen over Ekebergsletta og stopper ved Bekkelagshjemmet, Holtet, Sørli, Kastellet, Bråten, Sæter og Ljabru.

Trikkelinje 19 avkortes og kjører ikke mellom Jernbanetorget og Ljabru.

Holtet base

Arbeidet som gjøres er en del av Trikkeprogrammet i Oslo. Det må sees i sammenheng med oppgraderingen av Holtet trikkebase og som en avslutning på arbeidene med Ekebergbanen.

- Denne planovergangen er i tillegg nedslitt og trenger reparasjon og vedlikehold uansett, sier Viseth i en pressemelding.

Etter oppgraderingen av Holtet trikkebase skal Holtet være dimensjonert for å gi plass til 43 av de 87 nye trikkene som blir levert til Oslo. Dette krever blant annet nye og flere spor på baseområdet.

Arbeidet med Holtet base starter snarlig og er planlagt ferdigstilt våren 2020.

FLERE SAKER PÅ NOBLAD.NO:

Store planer for Holtet

Nå skal nye Holtet trikkebase bygges

- Holtet er alt ødelagt

Artikkeltags