Her blir det ikke camping på flere år

STENGT: Bommen til Fjordcamp i Hvervenbukta står nede, og det vil den gjøre i flere år fremover. Eneste «liv» kan bli kioskdrift i resepsjonsbygget. FOTO: ARNE VIDAR JENSSEN

STENGT: Bommen til Fjordcamp i Hvervenbukta står nede, og det vil den gjøre i flere år fremover. Eneste «liv» kan bli kioskdrift i resepsjonsbygget. FOTO: ARNE VIDAR JENSSEN

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Blir det hytter eller vanlig campingplass i Hvervenbukta? Eller begge deler? Det er usikkert. Det som er sikkert er at det ikke blir gjenåpning med det første.

DEL

HVERVENBUKTA: På sensommeren i fjor sa Lena Nesset, informasjonssjef i Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY), at det nok ikke vil bli åpen campingplass ved Hvervenbukta i sesongen 2017.

LES OGSÅ: Usikker fremtid for campingen i Hvervenbukta

Nå har perspektivet blitt vesentlig lenger.

– Vi holder på med en ny reguleringsplan, og den tar det tid å få ferdig. Vi snakker nok om 2019/2020. Det foreligger riktignok en reguleringsplan for området, men den er utdatert. Ny plan må tilfredsstille dagens krav og ønsker, opplyser Nesset.

– Men det har flere ganger vært snakk om midlertidig drift inntil nye planer er klare?

– Ja, det har det. Således ble det jo for noen år siden laget et midlertidig sanitæranlegg. Men den midlertidige dispensasjonen for anlegget går ut nå i 2017 og vi kan ikke igjen investere i midlertidige løsninger, sier Nesset til Nordstrands Blad.

LES OGSÅ: Trivselstiltak i Hvervenbukta

Stort prosjekt

Reguleringsplanen det nå jobbes med, er det flere etater som samarbeider om.

– Fjordcamp har jo en flott beliggenhet, men den ligger jo på en naturtomt og tilrettelegging er nødvendig, sier Nesset.

Videre må det tas stilling til gamle planer om å bygge hytter, og det må klarlegges hvor stor campingplassen skal være.

– Hytter vil jo være et viktig supplement, men det må tas stilling til hvordan disse skal være og drives, sier informasjonssjefen i EBY.

I tidligere planer var det snakk om helårshytter.

Kan bli kiosk

I Hvervenbukta er det blitt gjort mye de senere årene. Naturstien rundt Ljanskollen har både blitt flott og er mye brukt.

Paviljongen er under restaurering, toaletthus ble satt i stand.

Rødstua drives nå av Anne på landet som kafé, og vi skrev for ikke lenge siden at det til kommende sommersesong også skal bygges grillplasser så man slipper å bruke engangsgriller.

– Oslo kommune vil også tilby Anne på landet å drive kioskvirksomhet i driftsbygget/resepsjonen på campingplassen, forteller Nesset.

LES OGSÅ: Hvervenbukta skal få fellesgriller

Langt frem

Men en campingplass ser ut til å ligge flere år frem i tid.

– Først må vi bestemme oss for hvordan stedet skal utvikles, hvordan driften skal være og få reguleringsplanen på plass i tråd med det som besøkende etterspør. Dette er det flere som nå samarbeider om. En endelig reguleringsplan tar både tid å lage og få vedtatt. Så vi snakker nok om et perspektiv som ligger flere år frem i tid – kanskje inn i 2020-tallet.

Les flere saker om Hvervenbukta på noblad.no:

Råte i huset og sopp i taket

Uvisst når den gjenåpnes

Hvervenbukta-paviljongen er åpen

Artikkeltags