Russen fikk gratis frokost hos «Anne på landet» i Hvervenbukta

FORNØYDE FROKOSTGJESTER: Anne på landet overrasket russen med gratis frokost på Hvervenbukta.

FORNØYDE FROKOSTGJESTER: Anne på landet overrasket russen med gratis frokost på Hvervenbukta. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

En haug med blingser og bøttevis med kaffe gikk med da russ fikk servert gratis frokost i Hvervenbukta grytidlig lørdag morgen.

DEL

HVERVENBUKTA: Nå håper Bendik Romstad at frokoststuntet får russen til å oppføre seg pent neste gang de er innom Hvervenbukta. Når russ fra Oppegård er ute og ruller, ender de ofte opp her utpå morgenkvisten. Det er koselig, men søppel og ødeleggelser som følger med, er ikke like gøy for dem som driver kafé nede på stranden.

– Særlig i fjor var det mye trøbbel. Erfaringen vår er at det alltid er den siste uke før 17. mai det er mest tull. Derfor tenkte vi at i år skal vi ta det onde med det gode, og stelle i stand en slags russefrokost, forklarer Bendik.

LES OGSÅ:

Anne på landet åpner kafé i Hvervenbukta

Kafebilen er klar for start

Tok russen på senga

Parkeringsplassen ved Ingerstrand er stengt for russen. Det samme er Tyrigrava. Derfor kom det ikke overraskende at flere russebusser kom sigende idet sola sto opp lørdag morgen. De som ble overrasket, var russen. Fra foodtrucken fikk de servert både påsmurte brødskiver og glovarm kaffe – helt gratis.

– Vi lagde i hvert fall over hundre blingser, og jeg fikk så vidt en brødskive til frokost selv, sier Bendik med et smil.

Frokosten kom som bestilt for russ som hadde vært oppe hele natten.

– De var veldig søte. De er nok mer vant til at folk er veldig sure på dem, og møter stengte dører overalt. Vi måtte invitere dem bort før de torde å komme. «Jøss, er det gratis», var reaksjonen hos mange. Så fikk vi pratet med dem, og det var jo det som var meningen.

SE BILDESERIE:

Tyveri og hærverk

Sammen med kona Anne Gravingen driver Bendik Romstad fra Svartskog «Anne på landet», en foodtruck som serverer gatemat i Oslo, og Anne på landet-kafeen i Hvervenbukta. De åpnet kafeen i juni 2015, og har åpent hver dag i sommerhalvåret, fra 1. mai frem til høstferien. Resten av året er kafeen åpen fra onsdag til søndag. Derfor står bord, benker og søppelkasser ute året rundt.

– Ja, det gjør det. Vi har bygd noen svære bord som er så store at folk ikke klarer å stikke av med dem. Men de klarer å tenne på dem, sier Bendik oppgitt.

LES OGSÅ: Hærverk i Hvervenbukta

Velkommen hit, men oppfør dere!

Derfor var det viktig for Anne og ham å få ut budskapet om at russen er velkommen til Hvervenbukta, men på visse vilkår:

– Det er hyggelig at dere er her. Men ikke tenn på bordene våre eller stjel skiltet vårt, ber Bendik.

Det fine Anne på landet kafé-skiltet i emalje er laget i Polen. Det forsvant i fjor. Kanskje var det en russ som heter Anne som syntes det var festlig å ta det med seg? I alle fall var det ikke billig å erstatte og det tok flere måneder før det nye skiltet var på plass.

LES OGSÅ: MITTNOBLAD: Strandryddedag i Hvervenbukta

Søppel

Nå håper Anne på landet at kaféområdet i Hvervenbukta får stå i fred resten av russetiden.

– Til nå i år – bank i bordet – er søppel det eneste som har vært igjen etter russen. Det kan vi leve med, og det har ikke vært så ille som i fjor. Det har vel også noe med været å gjøre. Er det dårlig vær, ruller russen rundt i bussene sine. Er det pent vær, kommer de ut, tipper verten på Anne på landet-kafeen.

LES OGSÅ:

Hvervenbukta skal få fellesgriller

Penger til trivselstiltak i Hvervenbukta

Smurte mat fra klokka tre om natta

Det blir ingen reprise av frokoststuntet natt til 17. mai, som gjerne er den natten russen herjer som verst.

– Nei, det tror jeg ikke. For at vi skulle være klar til soloppgang lørdag morgen, var vi i gang med å smøre brødskiver fra klokka tre, både Anne, yngste sønnen vår og jeg, sier Bendik med et smil.

LES OGSÅ: Paviljongen i hvervenbukta får ny drakt

Støttet av Opplysningskontoret for brød og korn

Han takker Opplysningskontoret for brød og korn for at de støttet frokoststuntet med midler, slik at ikke alle kostnadene falt på Anne på landet.

– Uten dem hadde vi ikke fått det til. De jobber for en veldig bra sak når de prøver å få unge folk til å få i seg mer fiber og grovt brød slik at man klarer å prestere bedre på skolen og eksamen, påpeker Bendik Romstad.

Og budskapet til russen er: Fest gjerne i Hvervenbukta, men oppfør dere ordentlig!

LES OGSÅ:

Ikke camping i Hvervenbukta på mange år

Magisk høststemning i Hvervenbukta

Artikkeltags