Nå tennes tusen julelys

JULESTEMNING: Søndag 3. desember inviteres det til både julemarked og julegrantenning på Nordre Skøyen Hovedgård, her fra fjorårets førjulsarrangement.

JULESTEMNING: Søndag 3. desember inviteres det til både julemarked og julegrantenning på Nordre Skøyen Hovedgård, her fra fjorårets førjulsarrangement. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Desember og adventstiden er rett rundt hjørnet, og i helgen er det klart for julegrantenning.

DEL

NORDSTRAND/ØSTENSJØ/SØNDRE NORDSTRAND: Det kryr av julemarkeder og inviteres til mange julekonserter i disse dager, og i helgen er det klart for mange av de tradisjonelle julegrantenningene i distriktet vårt.

Her er en oversikt over de julegrantenningene vi har blitt tipset om eller har fått nyss om på annet vis, sortert etter tidspunkt.

Lørdag 2. desember:

Mortensrud

Senter Syd og Frikirken inviterer til julegrantenning ute på torget lørdag 2. desember klokken 15. Gløgg og pepperkaker til alle.

LES OGSÅ: Nå kan du låne verktøy gratis på biblioteket

Holtet

Bekkelagshøgda Vel inviterer til sitt tradisjonelle arrangement i Marienlunden på Holtet lørdag 2. desember fra klokken 15.30-17. Her blir det både korps og kor, gløgg og pepperkaker - og nissen kommer visst også. Julelysene tennes klokken 16.

Sæter

Lørdag 2. desember er det igjen klart for å tenne julelysene på treet på det nye torget på Sæter. Det skjer klokken 16, og på programmet står tradisjonen tro også underholdning med blant annet Nordstrandskolenes Musikkorps, samt besøk av nissen.

Ulvøya

Julegrantenning lørdag 2. desember klokken 17, med sang, korpsmusikk og hyggelig førjulsstemning.

LES OGSÅ: Her kan du se hva boliger i nabolaget selges for

Søndag 3. desember:

Malmøya

På Malmøya er det julegrantenning for lokalbeboerne ved Malmøya husmorlag søndag 3. desember klokken 15.

Ljan

På Ljan tennes julegranen ved Joker klokken 16 søndag 3. desember. Ljan skoles musikkorps spiller og det blir fakkeltog til skolen hvor det ryktes at nissen kommer på besøk. På skolen er det også julemesse i regi av korpset denne søndagen, fra klokken 12-17.

Østensjøvannet

Lionsklubbene rundt Østensjøvannet har helt siden 1994 invitert til julegrantenning ved broen/lekeplassen i sørenden av vannet. Søndag 3. desember fra klokken 16-17 er nærmiljøet velkommen igjen. Ryktene sier at julenissen har varmet opp på Svalbard og er klar for besøk her sammen med hester som kan ta barna med på runderidning.

LES OGSÅ: Inviterer enslige på julefeiring

Godlia

I velhuset på Godlia er det tradisjonen tro hyggelig julemarked i regi av Østensjø Janitsjar både lørdag 2. desember fra klokken 10-15 og søndag 3. desember fra 12-16, mens selve julegrantenningen til Golia Vel finner sted på grusbanen søndag fra klokken 16-17.15.

Prinsdal

Julegrantenning ved velhuset på Prinsdal senter er en mangeårig tradisjon, som gjentas også i år. Julegranen tennes søndag 3. desember klokken 17. I velhuset er det kafe og juleverksted for barn fra klokken 16.

Arrangementene er i regi av Hauketo og Prinsdal Fritidsråd, et organisert samarbeid mellom organisasjonene i Hauketo og Prinsdal.  Prinsdal skolekor og skolekorpset underholder, det blir gange rundt juletreet og besøk av hester fra Stall Prinsdal.

Brannfjell

Velforeningen på Brannfjell inviterer store og små i nærmiljøet til sin tradisjonelle julegrantenning søndag 3. desember fra klokken 17-18.

Ormøya

På Ormøya er det julegrantenning på "torget" nederst i Ormøybakken søndag 3. desember klokken 17. Det blir julemusikk fra korpset, gløgg, pepperkaker. Nissen kommer med overraskelser til barna. Etterpå er det fakkeltog til kirken, der det er tradisjonell julekonsert sammen med Big Boss Band klokken 18.

LES OGSÅ: Ormøy menighet kjøpte luksusvilla

Nordre Skøyen hovedgård

Nordre Skøyen Hovedgård, Bryn Vel og Bryn Lions er sammen om førjulsarrangementet ved hovedgården søndag 3. desember fra klokken 14-20. I tillegg til julegrantenningen som finner sted presis klokken 17, er det stort julemarked med salgsboder, grilling, gløgg, sveler og annet fristende. Det blir nissebesøk allerede klokken 16. Du kan også ta julekortbilde ved høyballer og slå av en prat med den lokale forfatteren Tove Nilsen som signerer sin ferske bok "Himmelske tilstander".

Søndag 10. desember:

Ekebergparken

Også i Ekebergparken skal det være julegrantenning, men først søndag 10. desember. Julegrantenningen er klokken 13 med musikk av Nordstrandskolenes musikkorps, men det er også åpen butikk og gratis inngang i museet fra 11-16 og juleverksted i Hakkespettene fra klokken 13-16. 

 

Artikkeltags