Gå til sidens hovedinnhold

Den store førjulshelgen

Artikkelen er over 4 år gammel

I helgen tennes tusen julelys og det er en rekke muligheter til å skaffe seg håndlagede gaver og komme i julestemning.

De siste ukene har det vært en rekke julemarkeder og julemesser i distriktet, og det er flere muligheter til å få med seg dette.

De tradisjonelle julegrantenningene skaper også stemning i distriktet denne helgen, med korpsmusikk, pepperkaker og sannsynligvis en nisse eller to...

LES OGSÅ:

Ordføreren felte julegrana ved Grønmo

Mortensrud kirkekor synger julegrana inn (video)

Her er de julemarkedene og julegrantenningene vi har fått nyss om:

Julemarkeder

Bekkelaget seniorsenter på Holtet har julemarked fredag 25. og lørdag 26. november fra klokken 10-15. Her selger og lodder de ut varer laget på snekkerverkstedet, arbeidsstuen og av glassmalerne.

Også Krystallen treffsenter har julemesse førstkommende fredag og lørdag (fra 10.30) med fine, håndlagede ting fra Hobbystua.

Østensjø Janitsjar inviterer til julemesse på Golia velhus lørdag 26. november fra 10-15 og søndag 27. november fra 12-16. Salg av julegaver, julebakst og mye mer. Lørdag fra 12-14 er det juleverksted for barn og søndag klokken 14 er det julegrantenning med musikk av ØJ-nissene.

Abildsø gård har julemarked lørdag fra 11-16 og søndag fra 12-16. Håndverksprodukter fra flere salgsboder, kranser og naturlig julepynt fra Blomsterhagen, økologiske surdeigsbrød og kanelknuter fra Daglig Brød, samt eplemost og honning fra gården. Det er hesteriding for barn, toddy på tunet og i kafeen kan man få seg mat og drikke.

LES OGSÅ: Inviterer enslige på julaften

Håndarbeidsdamene på Manglerud gård selger også masse flott håndverk, lørdag fra 10-15 og søndag fra 11-15. De har også spiselige varer, julebasar og kafeteria.

I den gule "gamleskolen" ved krysset Enebakkveien/Ljabruveien på Klemetsrud er det kunst- og håndverksmesse lørdag 26. november og søndag 27. november fra klokken 11-16.

Ljan Skoles Musikkorps holder sin tradisjonsrike julemessen på Ljan Skole søndag 27. november fra klokken 12-17. Her byr de på julekaker, sild og andre matvarer, juleblomster, brukskunst, lys, servietter og dekor til julebordet. Det er juleverksted for barn, og i kafeen kan du nyte hjemmebakst og ta del i åresalget med mange flotte premier. Klokken 16 tennes julegranen (ved Joker), og korpset spiller med påfølgende fakkeltog og nissebesøk.

Søndag er det også julemarked på Nordre Skøyen Hovedgård. Her åpner dørene klokken 14, mens julegrana tennes klokken 17. Det er gratis gløgg, pepperkaker og klementiner, salg av mat og drikke, utegrill, bålpanner. Julemarkedet er både inne og ute, med mange utstillere. Dessuten er det boksignering med Tove Nilsen og Erik Wassum.

LES OGSÅ:

Sarabråten i bokform

Hyller Østmarka i tekst og bilder

Julegrantenninger

Lambertseter senter lørdag klokken 12

• Senter Syd på Mortensrud lørdag klokken 15

Holtet lørdag klokken 16

Sæter senter lørdag klokken 16

Ulvøya lørdag klokken 17

Godlia velhus søndag klokken 14

Malmøya søndag klokken 15

Ljan (ved Joker) søndag klokken 16

Østensjøvannet søndag klokken 16

Ormøya søndag klokken 17

Nordre Skøyen Hovedgård søndag klokken 17

• Julegranen i Brannfjellveien tennes søndag klokken 17

FLERE SAKER FRA NORDSTRANDS BLAD:

Pågrepet for eldresvindel

Opprop mot høyhus på Ulsrud

Ryen helsehus ferdig i 2020

Se hva naboen fikk for huset sitt

Svelget stoltheten - søkte venner på Facebook

Utreder nye tunnelalternativer for E6