Trenger du noen å feire jul med?

ØNSKER JULEGJESTER: Andrea Johanna B. Mæhlum, hennes fire barn og mannen Kristian ønsker flere mennesker rundt bordet på julaften og ber folk om å ta kontakt dersom de ønsker å feire med dem. Foto: Privat

ØNSKER JULEGJESTER: Andrea Johanna B. Mæhlum, hennes fire barn og mannen Kristian ønsker flere mennesker rundt bordet på julaften og ber folk om å ta kontakt dersom de ønsker å feire med dem. Foto: Privat

Artikkelen er over 1 år gammel

Du trenger ikke å sitte alene på julaften. Andrea Johanna B. Mæhlum, hennes mann og fire barn ønsker nemlig flere personer rundt langbordet i julen.

DEL

HOLTET: - Vi er jo mange fra før, med fire barn. I år feirer vi også med svigerfar. Men det er plass til flere rundt bordet, sier Andrea som er bosatt på Holtet. Hun lurer derfor på om noen i distriktet ønsker å feire julaften sammen med henne og familien.

Hun forteller at det var hennes mann Kristian som foreslo det først, at de godt kunne invitere noen flere til julaften.

- Etterhvert begynte denne tanken å modnes hos meg og nå har jeg blitt veldig gira på det, sier Mæhlum. Med familien og svigerfar blir de syv personer i år.

- Men det er plass til opptil 16 personer rundt bordet. Kanskje er det noen i området som ikke har så mye familie i Oslo som vil feire med oss? Kanskje er det noen som har vært gjennom skilsmisse og aleneforeldre som gjerne vil dele julekvelden med noen andre? sier hun og legger til:

- Er det noen i bydelen som vil feire med oss kanskje? Vi vil gjerne bli kjent med flere mennesker i nærområdet.

Nordstrandfrue

Andrea J. Lunde Mæhlum er for mange kjent gjennom bloggen Nordstrandfruen.blogg.no, der hun blant annet skriver om livet med fire barn, oppussing og trening. Men aller mest skriver hun om sine livserfaringer som adoptivbarn.

Andrea fikk nemlig en tøff start på livet. Hun ble født på Costa Rica, og i en alder av fire år ble hun og to søsken sendt på barnehjem på grunn av grov omsorgssvikt. Senere ble hun sendt videre til et annet barnehjem og da hun var seks år ble hun adoptert og fikk komme til Norge.

- Jeg var syv år før jeg fikk feire ordentlig jul. Men nå er jeg til gjengjeld veldig glad i julen. Vi har et skikkelig julehus, med masse lys og pynt. Jeg kjenner på en stor takknemlighet for det livet jeg lever i dag, og jeg vil så gjerne spre litt av denne julegleden, sier hun.

Søkte etter røttene

Det er en grunn til at denne takknemligheten og ønsket om å dele julegleden er spesielt fremtredende i år.

Andrea har nemlig reist med TV2 til Costa Rica for å søke etter sin biologiske familie. Resultatet vises på kanalen på vårparten neste år.

- Noe har endret seg i meg, på en positiv måte, etter denne turen. Man vokser mye på en slik tur. Jeg har endelig fått svar på ting jeg har lurt på i 30 år, sier Andrea og legger til at følelsen av omtanke og takknemlighet står enda sterkere nå.

- Samtidig som jeg ønsker å skape gode verdier for barna, å vise dem at julen ikke bare handler om pakker, men også om samhold - og ikke bare i familien. Jul for oss er også god mat, pakker, sang og nisse. Men i år får vi noe mer. Vi gleder oss skikkelig, sier Andrea.

LES OGSÅ:

Julegrantenning på Holtet

Har troen på raushet i julen - samler inn gaver til vanskeligstilte barn

Vil gi håp

Etter at Andrea ble adoptert kom hun til en god familie i Bærum og fikk en god og trygg oppvekst der. Hun føler seg heldig.

- Men jeg fikk en tøff start. Jeg hadde språk som en ettåring da jeg kom til Norge i en alder av seks år, sier hun.

I dag jobber hun som jurist og er også styremedlem i Adopsjonsforum. I 2019 skal hun holde flere foredrag på ulike skoler.

- Jeg har opplevd traumer, grov omsorgssvikt og bodd på to ulike barnehjem. Men i dag er livet mitt stabilt og godt. Jeg vil gjerne inspirere barn og unge, ved å vise dem at livet kan gå bra selv om man har fått en litt dårlig start, sier hun.

LES OGSÅ: Har ni meter høy nisse i hagen

Vil møtes først

Andrea forteller at familien er åpne for at ulike folk skal komme til dem på julaften. Om det er enslige eldre, om det er en barnefamilie eller om det er en person som rett og slett er alene på julaften.

- Det er hyggelig om det kommer noen barn, men det er ikke et must. Vi håper noen tar kontakt som ønsker en hyggelig, tradisjonell og sosial jul. At vi får positive og seriøse henvendelser, sier hun .

Sammen vil familien se gjennom henvendelsene og de vil gjerne møtes en gang før den store kvelden.

- Bare for å si hei og snakke litt om forventninger, mat, tid og sånt. Jeg er åpen for å hente og levere, hvis det er behov for det, sier hun.

Hun innrømmer at hun er spent på responsen.

- Det blir jo noe helt nytt og annerledes, sier Andrea.

De som kunne tenke seg å tilbringe julen med Andrea og familien kan sende henne en e-post på andrealundem@hotmail.com

LES OGSÅ: Du trenger ikke å sitte alene på julaften

Artikkeltags