30.000 julelys og nisser overalt!

Lyser opp: Det er ingen tvil om at huset lyser opp hverdagen for mange forbipasserende bilister.

Lyser opp: Det er ingen tvil om at huset lyser opp hverdagen for mange forbipasserende bilister. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

I 20 år har Tore Karlsen lyst opp hverdagen til bilistene langs E18 på Sneissletta i Ås. Finnes det noe lignende i vårt distrikt, mon tro?

DEL

ØstlandetSNEISLETTA: I år skinner 30.000 lys til glede for de forbipasserende. Det er ingen tvil om at bilistene synes det er stas, og det er spesielt i rushtiden trafikantene får tid til å nyte synet. Her er det ingen problem å slå både tiden og irritasjonen over saktegående kø i hjel.

Det skal legges til at ikke alle har vært like begeistret. I 2014 raslet Statens vegvesen med lovboken etter å ha fått klage fra én biliste, men Tore Karlsen sto stormen av. Både Ås kommune og politiet i Follo mente pyntingen bare var koselig. Siden den gang har det vært tyst fra veimyndighetene.

LES OGSÅ:

800 turnet julen inn i Leirskallen

Inviterer enslige til julefeiring

Litt ekstra hvert år

Hvert år i 20 år har Karlsen kjøpt «litt» ny julepynt. Nå bruker han 14 dager med jobbing fra morgen til kveld, for å komme i mål til første søndag i advent. Da er det tradisjon for at familien samles til julemiddag og tenning av julelys. Tore Karlsen tar seg ferie en uke i november.

Den største nissen er en oppblåsbar nisse som ragger åtte meter i hagen. Det meste av pynten består av LED-lys, så strømregningen bekymrer lite.

Forbipasserende parkerer gjerne bilen og kommer inn på gårdstunet. På en lørdag for et par år siden var det opptil 100 stykker inne på gårdsplassen – samtidig.

Og så samboeren Bjørg Andresen har stor interesse av jul og julepynt. Hun begynte med i overkant av 20 nisser i -98. I dag teller hun over 1100. Alle har sin plass i huset.

(Saken fortsetter under bildet)

Det synes Tore Karlsen og kona Bjørg Andersen bare er hyggelig.

LES OGSÅ: Julestemning på Nordre Skøyen hovedgård

Måtte tyvstarte

I år måtte jeg prøvetenne et par ganger før første søndag i advent. Første gangen var dukket det opp en gjeng med engelskmenn. De hadde med seg egen guide og greier, og hadde fått tips på julehuset i Drøbak om mitt julehus. Jeg inviterte dem inn til Bjørgs 1100 hundre nisser. Da ble de imponert.

I tillegg har både saniteten og politiet vært innom.

– Politiet kjørte tilfeldigvis forbi og tok kontakt. De lurte på om de kunne komme innom og ta noen bilder, smiler Karlsen.

Ingen planer om å slutte

Julebelysningen og nissene har også vært på utlån til kinofilmen; «Julekongen – Full rustning».

Karlsen selv har ingen planer med å ta et hvileskjær, selv om mange i hans alder ville funnet det som naturlig. 72-åringen jobber fortsatt fulltid som sjåfør hos Rema, og har ingen planer om å endre på det.

– Så lenge helsa holder og førerkortet består, vil jeg fortsette med både sjåførjobb og pynting av julehuset.

LES OGSÅ: Østensjø Janitsjar startet julefeiringen

Lokale julehus?

Vet du om beboere i bydelene Nordstrand, Østensjø eller Søndre Nordstrand som tar av når de skal pynte til jul? Send oss et tips og gjerne et bilde til tips@noblad.no eller legg inn en liten sak via www.noblad.no/mittnoblad

Artikkeltags