Christian Ingebrigtsen med nytt soloalbum

INTIMKONSERT: Christian Ingebrigtsen har nær tiknytning til Abildsø gård, der han har hatt flere intimkonserter. Her fra april i år, med musikalsk kollega Gaute Ormåsen ved tangentene.

INTIMKONSERT: Christian Ingebrigtsen har nær tiknytning til Abildsø gård, der han har hatt flere intimkonserter. Her fra april i år, med musikalsk kollega Gaute Ormåsen ved tangentene. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Artisten og popstjernen Christian Ingebrigtsen på Abildsø er ute med ny plate.

DEL

ABILDSØ: Sjansen er stor for at du vil støte på Christian Ingebrigtsen på en eller annen arena i nær fremtid. Ikke minst slapp han 16. juni sitt første soloalbum på 10 år, "Got to be".

Det er hovedsaklig blitt til på studioet hans Abildsø gård, der han også hadde lanseringskonserten sin, samt en konsert med musikalske kollegaer som Gaute Ormåsen, Maria Arredondo og Torstein Sødal tidligere i år.

LES OGSÅ:

Intimkonsert med kjente artister på Abildsø gård

Lokalprofilen Christian Ingebrigtsen spiller på mange strenger

Hylende jenter

Journalisten trekker linjene til vårt første møte: Kalenderen viste desember 2000 da Christian Ingebrigtsen og a1 gjorde en konsert for Frelsesarmeen. Sentrale innslag var hylende jenter og det bestselgende debutalbumet "Here We Come".

Etter hvert skulle gutta gå hen og selge hele 10 millioner album på verdensbasis.

– Om jeg savner noe fra den tiden? Tja, det må jo være at det var noen der til å ta seg av alt det administrative. Nå må man være like mye businessmann og altmuligmann som entertainer, ler han.

Ingebrigtsen klager imidlertid ikke og sier at han ikke følte at han måtte "finne opp seg selv igjen" etter a1-tiden.

– Jeg var bare meg selv hele tiden, noe som har funket helt til nå. At jeg har vært med i a1 er noe som har åpnet veldig mange dører. Men det hender jeg føler at jeg må bevise litt ekstra, det finnes folk som blir overrasket over at jeg faktisk spiller instrumenter, komponerer og produserer musikk – og synger selv.

FRA ARKIVET:

På jakt etter de gode låtene

Musikalsk møte for fred i Midtøsten

Hele veien rundt kloden

Kongstanken bak a1 var imidlertid at denne gruppa ikke skulle bæres fram utelukkende av pene fjes og glatte dansetrinn. Disse karene skulle også jobbe fram egen musikk, noe de gjorde – til gagns.

Om det mest uforglemmelige øyeblikket med a1, sier Ingebrigtsen:

– Under en signering i Singapore i 2000 hadde det sikkert møtt opp 5000 jenter, og plutselig kom det spontan allsang fra køen. De kunne en låt jeg hadde skrevet – ord for ord. Det som først bare hadde vært en idé i mitt hode hadde nå reist hele veien rundt kloden. Jeg måtte klype meg i armen. Drømmen var oppfylt.

Om han angrer på noe, er det dette ene: At han ikke nøt tiden på høyden med a1 i fullere drag, forteller han.

I dag er ingen dager like for den mangfoldige artisten. En dag kan han haste av sted til studio for å produsere eller dubbe, og neste dag er det kanskje prøver på et stykke - eller en musikal han skal rekke.

Til høsten er det nemlig full fart med forestillingen "Store Norske" på Edderkoppen, når norskspråklige hitlåter skal til pers. Ingebrigtsen klatrer opp på scenen sammen med Espen Grjotheim, Anita Skorgan, Reidun Sæther og Heidi Ruud Ellingsen.

– Senere blir det også en ny juleturné, forteller han.

FRA ARKIVET: A1 til Norway Cup

– Det egentlige kallet

Men favorittsysselen er og blir denne:

– Det å skrive og fremføre egen musikk er helt klart mitt egentlige kall i livet. Om jeg ikke fikk gjøre dette, så ville det være som å svikte meg selv.

Så han kommer hele tiden tilbake til låtskrivingen, selv om livet trekker og drar i mange retninger.

– Jeg har hatt perioder med så mange reisedager at jeg bare har måttet la være å tenke på det. Til høsten blir livet mer forutsigbart, med scenejobben på Edderkoppen vanker det mer tid med samboeren – og til låtsnekring. For låtskrivingen stopper aldri opp og allerede i 2009 hadde jeg låter nok til å fylle et album.

Men så landet han en rolle i Oslo Nye-oppsetningen av «Les Misérables».

– Det ble 98 forestillinger som Marius, og rett etterpå var det a1-gjenforening, Aisa-turneer og Melodi Grand Prix-deltakelse.

Finansieringen av "Got to be" har han stått for selv.

– Alle pengene jeg har tjent med a1 har jeg puttet rett inn i musikken igjen, forteller han – og legger til at han har hatt den store gleden av å produsere også dette albumet "for egen maskin".

– Med et unntak. Låten «Perfect day» er produsert av en kamerat fra LIPA-tiden, Mads Hauge. Han har jo slått seg opp som produsent og låtskriver på de britiske hitlistene for artister som Pixie Lott og Lana Del Rey.

Men for tiden er det ikke utlandet som lokker mest for Ingebrigtsens del:

– For meg er det luksus å kunne være litt hjemme. Stulle og synge og drikke kaffe på eget kjøkken. Det er faktisk det jeg gleder meg aller mest til akkurat nå.

FRA ARKIVET:

Kjendiskonsert med Christian og Stein Ingebrigtsen på Abildsø sykehjem

Jul med Christian Ingebrigtsen

Fakta om solokarrieren til Christian Ingebrigtsen:

 • I 2003 ga han ut sitt første soloalbum.
 • Julealbumet «Paint Christmas White» (2006) solgte også til gull og la grunnlaget for juleturneene han har vært aktuell med i senere år. I 2016 vanket det 47 kirkekonserter sammen med Julenatt-gjengen.
 • Det forrige soloalbumet het "The Truth About Lies" og utkom i 2007. Låten "Adorable" gikk inn på første plass på Norsktoppen og ble en radiohit.
 • Låten "Learn to fly" fra samme album ble covret i Australia og toppet både singel-, album og radiolistene der med artisten Shannon Noll.
 • Ingebrigtsen har figurert som skuespiller, blant annet i teaterstykket "Les Miserable" og som stemmegiver i en rekke Disney-filmer.
 • I 2009 ble a1 gjenforent og stilte blant annet i den norske finalen av MGP. Det resulterte i over 70 konserter i Norge, to store Asia-turneer og deltakelse i storsatsingen «The Big Reunion» på ITV.
 • A1 slapp også to nye album.
 • Til høsten er han aktuell med showet ”Store norske: Norske hits på norsk” på Edderkoppen Scene sammen med Anita Skorgan, Reidun Sæther, Espen Grjotheim og Heidi Ruud Ellingsen.
 • Men først nå kommer soloalbumet "Got to Be", som inneholder singlene "Still", som har ligget 15 uker på NRK P1, og "Someone to live for".
 • I dag er Ingebrigtsen også foredragsholder, MOT ambassadør og foreleser i låtskriving for NLA høgskolen.
 • Han har studioet sitt på Abildsø gård like ved Østensjøvannet, der han også har hatt flere konserter.

(©NTB)

LES OGSÅ:

Nico & Vinz med ny singel og turné

Bukkene Bruse stanget ut Harry Hole

Fotballhelten hjem til Holmlia

På Abildsø gård er det liv og røre overalt

Blomsterhagen på Abildsø gård

Artikkeltags