Setter inn ekstra busser mellom Bjørndal og Hauketo

ENDRINGER: Fra og med 3. april blir det åtte avganger i timen i rushtidene fra Bjørndal til Mortensrud. Fire av dem går videre til Ryen.

ENDRINGER: Fra og med 3. april blir det åtte avganger i timen i rushtidene fra Bjørndal til Mortensrud. Fire av dem går videre til Ryen. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Fra slutten av februar setter Ruter inn flere busser mellom Bjørndal og Hauketo i rushtidene.

DEL

BJØRNDAL: Ekstraavgangene vil få navnet 77X, og ruta kommer ikke til å gå innom Nebbejordet.

– Dette vil skape en raskere forbindelse. Vi har i samarbeid med operatøren forsøkt å finne løsninger som gjør at vi regner med å kunne starte opp dette tilbudet allerede mandag 29. februar, opplyser Øystein Dahl Johansen, kommunikasjonsrådgiver i Ruter.

Timet til T-banegjenåpning

T-banen fra Mortensrud gjenåpner 3. april, og samtidig legger Ruter ned busslinjen 71E som inntil nylig gikk helt til Tollboden, noe det er stor motstand mot blant beboere på Bjørndal og Mortensrud. 71E går nå bare til Ryen.

Les også: Vil ha tilbake 71E-bussen fra Bjørndal til Tollboden

Mistet direkteforbindelsen

Bjørndalbeboere vil få andre muligheter til å komme seg til byen, men må belage seg på i alle fall ett kollektivbytte på veien. 71E blir erstattet med bussrute 71A, som får åtte avganger i timen i rushtidene mellom Bjørndal og Mortensrud, hvorfra man da kan ta T-banen videre. Halvparten av disse avgangene vil gå til Ryen, ifølge Ruters kommunikasjonsrådgiver.

Les også: DEBATT: Åpent brev til Ruter

Les også: Folkefest på Bøler da T-banen gjenåpnet

Les flere saker fra noblad.no

Artikkeltags